Vă întârzie rezultatele testelor COVID? Iată motivul

Serviciul de Ambulanță informează ca în ultimele zile s-a confruntat cu o creștere masivă de solicitări pentru testarea populației împotriva COVID -19.

Ieri Ambulanța a făcut 335 de teste la nivel de județ.

Pentru efectuarea acestor teste au fost folosite trei echipaje, două din Sibiu și unul din Mediaș.

Din cauza numărului foarte mare de testări –  un record, de altfel – echipajele nu au reușit să le termine în aceeași zi, 170 dintre ele rămânând să fie făcute astăzi.

Astăzi, SAJ Sibiu are de efectuat 171 testări, plus cele de ieri, total 341.

Pentru efectuarea acestora, conducerea instituției a hotărât alocarea a 5 echipaje, după cum urmează:

-4 echipaje de la Sibiu(pentru testări în orașul Sibiu și zonele rurale)
-1 echipaj de la Mediaș
-1 echipaj de la Agnita.

Suplimentarea echipajelor are ca scop diminuarea timpilor de așteptare al pacienților care necesită testare.

Totodată, SAJ se confruntă și cu angajați infectați, motiv pentru care s-a hotărât întreruperea concediilor de odihnă, această măsură având ca scop funcționarea serviciului la parametrii optimi.

„Din păcate, numărul mare de testări a făcut ca o parte din ele să fie temporizate în medie cu 24 hr. Prioritare au fost și sunt urgentele (pacienți cu simptome severe de Covid-19), care nu au avut de suferit din acest punct de vedere. Totodată, vă informăm că urgentele medico-chirurgicale pe care le asistam și înainte sunt o prioritate pentru Serviciul de Ambulanță Sibiu. Facem un apel tuturor pacienților care sunt în așteptarea testării să dea dovadă de înțelegere vis-a-vis de timpii de așteptare și îi asigurăm că facem eforturi susținute ca acești timpi sa fie diminuati” – transmite SAJ Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*