„Vă vedem din Sibiu”, în Parlamentul European

Organizatorii flashmob-ului antiguvernamental „Vă vedem din Sibiu” vor participa la o expoziție despre protestele anticorupție din România, organizată în Parlamentul European.

Sibienii care organizează flashmob-ul „Vă vedem din Sibiu”, sub forma unui protest tăcut în fața sediului PSD Sibiu faţă de situaţia din România au fost invitaţi la Parlamentul European, unde vor pleca în 30 ianuarie, la o expoziţie despre anticorupţie, scrie Mediafax, preluată de EurActiv.

Pe pagina de Facebook a comunităţii „Vă vedem din Sibiu”, protestatarii au anunţat, sâmbătă, că vor pleca mâine, 30 ianuarie, la Parlamentul European, pentru a reprezenta societatea civilă în cadrul unei expoziţii anticorupţie numită „România în stradă: vrem justiţie, nu corupţie”. Expoziția este organizată de europarlamentarul român Monica Macovei, împreună cu eurodeputatul german Sven Giegold, din grupul Verzilor europeni.

„Sibiu-Bruxelles, 1904 km. Îi vom străbate marţi, când vom duce spiritul #vavedemdinsibiu în Parlamentul European. Am primit o invitaţie care ne obligă şi ne onorează. Suntem gata de drum şi pregătiţi pentru o experienţă pe care o vom povesti aici în zilele care urmează. Fiţi cu ochii pe noi când noi stăm cu ochii pe ei! În intervalul 30 ianuarie-1 februarie, o parte din protestatarii „vavedem din Sibiu” pleacă la Bruxelles, pentru a reprezenta societatea civilă în cadrul unei expoziţii anticorupţie, «România în stradă: vrem justiţie, nu corupţie»”, anunţă cei care protestează în faţa PSD Sibiu din 10 decembrie.

Potrivit acestora, la Bruxelles se vor întâlni cu europarlamentari, reprezentanţi ai societăţii civile şi ai protestelor anticorupţie româneşti, membri ai diasporei din Bruxelles şi jurnalişti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*