„Vă vedem din Sibiu” o numește pe Dăncilă „mămăiță veninoasă”

Unul dintre liderii mișcării „Vă vedem din Sibiu”, poetul Radu Vancu, i se adresează primului ministru Viorica Dăncilă cu apelativul „dragă mămăiță veninoasă”, în urma declarațiilor făcute ieri de premier la adresa protestatarilor.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a participat ieri la conferinţa de alegeri a PSD Mureş şi apoi la alegerile din PSD Sibiu. Înainte de a pleca de la Târgu Mureș, Dăncilă a declarat că ar fi fost avertizată de Mihai Fifor că la Sibiu vor fi întâmpinați de protestatari. „De aici vom merge la Sibiu. Vorbeam cu Mihai Fifor şi îmi spunea: mergem la Sibiu, sunt vreo sută de cetăţeni care ne aşteaptă acolo, nu cu intenţii bune. Sunt dintre cei care s-au învăţat că pot rezolva lucrurile prin jigniri, prin ţipete, prin cuvinte urâte. Nu ne este teamă, pentru că ştim că în spatele nostru sunt oameni care procedează altfel, sunt oameni demni şi înţelepţi şi care înţeleg că regulile într-o ţară nu se fac prin violenţă. Am avut întotdeauna deschiderea să vorbim cu toţi care au o nemulţumire, dar aceste lucruri le putem face la masa dialogului, nu prin jigniri, prin cuvinte urâte. De data asta putem stopa acest mod de acţiune”, a arătat Dăncilă.

Radu Vancu / foto: Rareș Helici

În replică, Radu Vancu susține că mișcarea „Vă vedem” protestează de aproape 600 de zile, în tăcere, curat și pașnic, iar PSD încearcă să îi instige pe manifestanți la violență, pentru a-i putea „demoniza” și „anihila”.

Dragă mămăiță veninoasă, vă informez pe această cale:

1) Că nu suntem „vreo sută”. Prin Zona liberă de corupție au trecut de-a lungul ăstora aproape doi ani mii și mii de oameni. E drept, nici eu nu știu exact câți – nimeni nu știe. Dar, având în vedere că în Sibiu PSD a obținut la ultimele alegeri 9,75%, puteți aproxima singură cam câți suntem.

2) Am fost acuzați de la bun început de sluguța lui Liviu Dragnea, adică șeful PSD Sibiu, Bogdan Trif, că suntem violenți, securiști, fasciști, soroșiști, că am traumatizat angajații din sediul PSD Sibiu, care nu mai sunt în stare să iasă pe stradă, că am băgat scobitori în clanța de la ușă, că am furat un steag din fața sediului – și câte și mai câte năzdrăvănii.

Rezultatul: un hohot de râs homeric, mare cât România. Fiindcă toată lumea a văzut cine suntem & cum protestăm: în tăcere, curat, pașnic – poate cel mai curat & mai pașnic protest dintre toate. (Destui oameni chiar ne-au acuzat că suntem prea pașnici.)

3) Știm că ne provocați, dragă mămăiță veninoasă. Și că sperați că vom fi exact așa cum ne descrieți. Ca să ne puteți demoniza – și să puteți anihila aproape 600 de zile de protest curat & demn & european.

Vă anunț ceva simplu: nu veți reuși. Așa cum nu ați reușit nici când ați infiltrat provocatori printre noi. Fiindcă nu știm să fim altfel decât curați & pașnici. Așa v-am învins – și așa vă vom învinge in continuare.

4) Nu e adevărat că ați dialogat cu noi. Poate doar dacă, pentru o mămăiță veninoasă, înseamnă dialog acele patru comunicate agramate & mincinoase ale PSD Sibiu din care am parafrazat mai sus.

Sau, poate, tot dialog va fi fost și acea situație în care același șef al PSD Sibiu ne-a informat că, în țările civilizate, copiii se împușcă între ei – implicând că abia asta ar fi vreo tragedie, nu moartea copilului înecat în fecale. Sau replica unui parlamentar PSD din Sibiu – care ne-a informat sec: „rahatul (în care s-a înecat copilul) e al vostru”.

Nu, dragă mămăiță veninoasă – nu ați dialogat niciodată. Vă e frică de dialog mai mult decât de orice.

5) Dar, oricât ne veți evita & oricât ne veți demoniza & oricât veți minți, tot nu veți putea evita dialogul esențial: cel de la urne.

9,75%. Atât are PSD Sibiu. Și, din câte observ, țineți morțiș să le egalați performanța. Promitem că va vom ajuta cu tot ce ne stă în puteri.

Keep up the good work, așadar, dragă mămăiță veninoasă„, a scris Vancu, pe pagina sa de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*