„Vă vedem din Sibiu” solicită Guvernului să retragă „OUG-ul pentru hoți”

Sibienii au ieșit din nou în stradă! Ei cer Executivului de la București să nu adopte ordonanța de urgență privind contestaţia în anulare.

foto: Cristian Roman

Protestul antiguvernamental din această seară este organizat de mișcarea „Vă vedem din Sibiu” și se numește „Retrageți OUG-ul pentru hoți!”. „România e o țară europeană. Nu vom accepta ca, în ea, statul de drept să fie distrus în beneficiul unor infractori. Nu vom accepta ca hoții să îi pedepsească pe cei care îi prind. Nu vom accepta ca infractorii condamnați definitiv să fie eliberați prin legi speciale. Nu vom accepta ca România să devină un stat în care justiția să fie pedepsită. Cerem guvernului Dăncilă să retragă proiectul de OUG pentru repunerea abuzivă și neconstituțională în termen. Autoritatea lucrului judecat trebuie să fie sacră”, consideră organizatorii manifestației.

foto: Mihai Olescu

La protest participă și senatorul Vlad Alexandrescu, vicepreședinte al partidului Uniunea Salvați România.

Scriitorul sibian Radu Vancu și senatorul USR Vlad Alexandrescu

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completurile de 5 de la Instanţa supremă să poată depune contestaţii în anulare.

„Ca urmare a semnalelor vehiculate în spaţiul public privind iminenta adoptare a unei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului pentru rejudecarea dosarelor în care s-au pronunţat decizii definitive de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în perioada vizată de decizia Curţii Constituţionale nr. 685 din 7 noiembrie 2018, Asociaţia ‘Forumul Judecătorilor din România’, Asociaţia ‘Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor’ şi Asociaţia ‘Iniţiativa pentru Justiţie’ solicită Guvernului să nu procedeze la adoptarea vreunui proiect care să pună în pericol valori sociale fundamentale într-un stat de drept”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Forumului Judecătorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*