Vaccinare fără programare

Primul centru de vaccinare drive-through din judeţ se va deschide sâmbătă, 8 mai, în parcarea Cazarma 90.

Centrul va funcţiona zilnic, în intervalul orar 9 – 19, și va dispune de patru fluxuri unde se va administra serul Pfizer BioNTech. „În zona de triaj a centrului de vaccinare drive-through, înregistrările vor fi efectuate pe baza unui document de identitate, fiind recomandat totodată să fie prezentat personalului medical chestionarul de triaj şi cel de consimţământ, completate. Documentele pot fi accesate la adresa https://www.dspsibiu.ro/documente-vaccinare-drive-thru/. Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare“, informează Prefectura Sibiu, într-un comunicat.

Maraton la Thalia

Ziua Europei va fi sărbătorită la Sibiu într-un mod inedit, cu un maraton de vaccinare la sediul Filarmonicii de Stat, iar în același timp, pe esplanada Sălii Thalia va avea loc un spectacol. Persoanele care doresc să se vaccineze cu Pfizer la Filarmonica din Sibiu o pot face fără programare, pe 9 mai, între orele 9 și 21. Autoritățile au pregătit 500 de doze de vaccin și au anunțat că, la nevoie, pot suplimenta numărul acestora.

Și în Mărginime

Primăria Sadu susține campania județeană de vaccinare și vine în sprijinul cetățenilor care doresc să se vaccineze prin amenajarea unui centrul mobil de vaccinare la Căminul Cultural, miercuri, 12 mai. Vaccinarea se va face cu Pfizer. Persoanele interesate se pot înscrie la telefon 0372.772.194. Tot pe 12 mai, echipele mobile de vaccinare vor fi prezente la Săliște. Pentru rășinărenii care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, Primăria comunei Rășinari, în parteneriat cu DSP Sibiu va organiza un centru mobil unde se va administra Pfizer sau Moderna. Localnicii se pot înscrie la telefon 0730.654.215. Caravana vaccinării va ajunge, în zilele următoare, și la Păuca și Ludoș.

Aproximativ 13% din populaţia judeţului care se putea vaccina s-a imunizat cu ambele doze, iar peste 20% dintre sibieni s-au vaccinat cu cel puţin o doză până în prezent, potrivit reprezentanților DSP Sibiu. Sibiul se numără printre județele cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală, după București, Cluj, Timiș și Brașov.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*