Val de simpatie pentru Costică, robotul creat de elevii de la „Goga”

BC CSU Sibiu și Compa sprijină tinerii elevi ai Colegiului Național Octavian Goga din Sibiu, printre care și cinci voluntari ai echipei, calificați la faza națională a competiției de robotică First Tech Challenge România.

Clubul de baschet licitează pe Facebook maioul de joc al lui Cornel Alecu, din anul în care CSU Sibiu a câștigat al doilea titlu de campion. Compa s-a alăturat demersului și susține financiar participarea elevilor sibieni la concursul național.

Pe pagina de Facebook a echipei, fanii sunt îndemnați să liciteze pentru tricoul de campion din 1999 al lui Cornel Alecu, prețul de pornire fiind de 500 de lei, iar pragul de 50 de lei

”Îi apreciem extrem de mult pe acești tineri, pentru că, de două sezoane de când ne sunt alături, ca și voluntari, au dovedit multă seriozitate și responsabilitate. Ne sunt de un real ajutor și mă bucur că avem ocazia de a le răsplăti eforturile pe care le depun meci de meci. Vă asigur că nu fac o muncă deloc ușoară și tocmai pentru că implicarea lor este voluntară, trebuie să îi apreciem și să îi încurajăm și mai mult. De asemenea, le mulțumim partenerilor de la Compa pentru implicare și de această dată. Compa este una dintre companiile care a răspuns prompt, de fiecare dată, când clubul nostru i-a solicitat și le suntem extrem de recunoscători”, a spus Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

Echipa de robotică ”Byites” a Colegiului Național ”Octavian Goga” din Sibiu s-a format cu scopul de a participa la concursul First Tech Challenge România, ediția 2018/2019. La editia anterioară a concursului, aceeași echipă, formată din 12 elevi – dintre care cinci sunt și voluntari de bază ai echipei de baschet din Liga Națională – și trei profesori mentori, a reușit să obțină locul 34 din 96 de echipe participante. Anul acesta țintesc și mai sus și îl vor duce pe robotul ”Costică”, weekend-ul viitor, la finala din București.

La ultimul meci de pe teren propriu, pe parchetul Sălii Transilvania au intrat și voluntarii, împreună cu ”Costică”,  din dorința de a promova proiectul. Suma necesară participării elevilor sibieni se ridică la 2.500 de euro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*