Valea Oltului va fi lărgită pe trei benzi

Drumul Naţional 7 – Valea Oltului va fi extins pe trei benzi, între Boiţa şi sensul giratoriu de la Veştem, a anunțat Narcis Neaga la Sibiu.

De asemenea, va fi construit şi un pasaj pietonal subteran la Tălmaciu, până în anul 2020, a anunţat, ieri, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga.

Soluții pentru Tălmaciu

„Vom continua proiectul celor trei benzi de pe Valea Oltului. Avem o variantă de a merge de la Boiţa, de la ieşirea din Boiţa spre Sibiu, până la intrarea în Tălmaciu şi apoi se continuă de la ieşirea din Tălmaciu până la giratoriul de la Veştem, aproximativ 10 km. Luăm în calcul de asemenea şi un pasaj subteran în Tălmaciu, tocmai pentru a evita blocajele în trafic. Sunt două treceri de pietoni acolo, care produc blocaje în trafic, pe vreo 2-3 km, ceea ce este foarte mult în orele de vârf. Ne-am gândit la soluţia unui pasaj subteran, trecere practic pe sub DN, în zona centrală a Tălmaciului, pentru pietoni. Costă aproximativ 7 milioane de euro această lărgire, de la ieşirea din Boiţa până la intrarea în Tălmaciu şi de la ieşirea din Tălmaciu până la giratoriul de la Veştem“, a declarat Neaga, într-o conferinţă de presă, la PSD Sibiu. Termenul preconizat pentru încheierea lucrărilor pe Valea Oltului pe cei 10 km este sfârșitul anului viitor. Problema pietonilor din Tălmaciu a fost adusă în atenția șefului CNAIR în repetate rânduri de primarul orașului Tălmaciu, Petru Basarabă.

Mai puține blocaje

Potrivit lui Neaga, se va construi și o bretea nouă la ieşirea din Sibiu spre Boița, în perspectiva viitoarei autostrăzi Sibiu – Pitești, astfel încât să nu mai fie aglomeraţie la sensul giratoriu de la Veştem. „Luăm în calcul o bretea care să lege direct DN-ul care iese din Sibiu, să meargă direct la pasajul de cale ferată, ca în momentul când cineva vrea să iasă dinspre Sibiu şi merge înspre Bucureşti să nu mai intre în giratoriu şi cei care vin dinspre Bucureşti şi merg la Făgăraş să aibă o cale directă acolo“, a adăugat directorul.

Stadiul autostrăzii Sibiu – Pitești

Narcis Neaga a mai anunţat, ieri, că acordul de mediu la autostrada Sibiu – Piteşti este posibil să fie gata până la finalul anului, după care se pot organiza licitaţii pentru loturile 2, 3 şi 4. „Loturile 1 şi 5, după cum ştiţi, au fost licitate. Ele sunt în faza de evaluare. Nu pot fi comunicaţi câştigătorii încă, până când nu vom avea acord de mediu pentru întreg sectorul Sibiu – Piteşti. Este o cerinţă a Uniunii Europene de la care nu ne abatem. De asemenea, nu vom lansa sectoarele 2, 3 şi 4, până nu vom avea acordul de mediu“, a menționat acesta.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*