Valeriu Gheorghiță nu mai este coordonatorul campaniei de vaccinare în România

Valeriu Gheorghiță a fost înlocuit în fruntea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 de Andrei Baciu.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a fost desemnat preşedinte al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial.

Printr-o altă decizie, premierul a constatat încetarea calităţii de preşedinte al CNCAV a lui Valeriu Gheorghiţă, şef al Centrului Medical de Intervenţie Epidemiologică la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar „Dr. Carol Davilla”, scrie Monitorul de Cluj.

Valeriu Gheorghiță a fost numit în fruntea CNCAV în urmă cu un aproximativ un an și jumătate. Medicul de 40 de ani a absolvit în 2006 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu-Mureş şi a obţinut titlul de doctor în Ştiinţe medicale în 2013, cu o lucrare în domeniul bolilor infecţioase, coordonator fiindu-i medicul Adrian Streinu-Cercel.

Valeriu Gheorghiță s-a ocupat în ultimele luni de tot ceea ce înseamnă campania de vaccinare, dar lucrurile nu au mers în direcția dorită de autorități.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*