”Vânătoarea de altădată, cărți poștale și documente vechi”, la Muzeul Cinegetic

Muzeul Cinegetic „August von Spiess” vă găzdui vineri lansarea albumului ”Vânătoarea de altădată, cărți poștale și documente vechi”, de Laurențiu Constantinescu și Ion Doru Poiană.

 

Vineri, 20 ianuarie 2023, ora 14.00 la Muzeul Cinegetic „August von Spiess”, de pe strada Școala de Înot, nr. 4 va avea loc lansarea albumului ”Vânătoarea de altădată, cărți poștale și documente vechi, a autorilor Laurențiu Constantinescu și Ion Doru Poiană. Albumul tipărit în condiții excelente a apărut sub egida Editurii Constant din Sibiu și este bilingv: român-german.

„Albumul de față este o oglindă a bogăției faunei cinegetice din Transilvania și Regatul României din ultimii 150 de ani. Mulțumită vânătorilor de ieri dar și de astăzi, avem în România cea mai bogată faună din Europa… Lectura este plăcut condimentată atent cu pasaje din literatura cinegetică a secolului trecut – mă refer în special la scrierile lui Ionel Pop și ale colonelului August Von Spiess, reușind să mă captiveze și să-mi reîmprospăteze emoțiile din primii ani de vânătoare”, afirma Dimitrie Sturdza, în prefața albumului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*