Vârful valului 5, în februarie. Rafila: „Până la final de martie scăpăm de unele restricții”

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila preconizează că la mijlocul lunii februarie va fi vârful valului 5, după care s-ar putea înregistra o descreștere. Autoritățile vor să vină cu măsuri de relaxare treptat ca la sfârșitul lunii martie să „scăpăm de o parte din restricții”.

În prezent, situația Covid-19 din România este îngrijorătoare fiindcă numărul infectărilor crește accelerat.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, afirmă că țara noastră trece printr-o perioadă grea, mai ales pentru că apar focare de infecție cu Covid-19 la personalul medical:

„Vorbim de focare la personalul medical. Am avut o astfel de situație în București și încercăm să găsim soluții, chiar temporare, pentru continuarea activității și ca pacienții să aibă acces la servicii de sănătate. Spre deosebire de valurile anterioare, aici avem 2 diferențe. E adevărat că proporția de cazuri grave, care necesită spitalizare sau ATI, e mai mică, dar apar probleme legate de transmisibilitate, care afectează personalul medic sau pacienții internați cu alte boli și care se infectează în spital”, a spus Alexandru Rafila într-un interviu la Digi24, citat de Monitorul de Cluj.

Ministrul spune că, în opinia sa, vârful acestui val va fi atins în perioada 10-15 februarie, iar mai apoi numărul cazurilor va descrește.

De asemenea, Rafila spune că pe la sfârșitul lunii martie vom scăpa de câteva restricții:

„Cred că până la sfârșitul lunii martie vom scăpa de o parte din măsurile restrictive. Și lucrul cel mai important e să avem de această dată o abordare predictibilă a perioadei următoare, nu de la o săptămână la alta. Masca ar trebui să fie ultima măsură la care să renunțăm. Măsurile de relaxare vor fi luate gradual”, a spus Rafila.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*