Vecerdea contestă alegerile de la Federație

Unul dintre candidaţii la preşedinţia Federaţiei Române de Tenis, dar şi la un post de vicepreşedinte, Marius Vecerdea, a anunţat, ieri, la finalul Adunării Generale că va contesta în instanţă alegerile în timp ce fostul preşedinte şi actual vicepreşedinte George Cosac a declarat că va face plângere la DNA în ceea ce îl priveşte pe oficialul clubului Pamira din Sibiu.

„Eu niciodată nu am dat în judecată instituţia federaţiei române de tenis ci doar modul în care se desfăşoară Adunările Generale. Ca de obicei şi aceste adunări generale s-au desfăşurat într-o lipsă totală de transparenţă şi cu foarte multe nereguli. Cu siguranţă că instanţele se vor pronunţa asupra acestor fapte şi eu chiar am speranţă că există justiţie în România. Au fost foarte multe influenţe politice, se cunosc, vor apărea foarte multe dedesubturi, vor apărea la iveală în următoarele zile. Cu patru zile înainte de această Adunare Generală a fost pronunţată o sentinţă a Tribunalului Bucureşti, care a anulat cea de a şasea Adunare Generală a Federaţiei Române de Tenis. Este o ruşine pentru toată România. Este un caz ruşinos, nu ştiu cum domnul Ion Ţiriac în şase luni va putea face lumină în această federaţie. O să vedem, a spus că are o mandat de şase luni şi atât. Nu îmi dau seama cum poate un tătuc, că aşa se vrea, că s-a văzut cum s-a votat astăzi, să calce peste lege şi să repare tot ce au făcut ultimele conduceri ale Federaţiei Române de Tenis”, a declarat Marius Vecerdea.

Preşedintele clubului Pamira din Sibiu contestă lista propunerilor pentru posturile de vicepreşedinţi ai Federaţiei Române de Tenis.

„S-a văzut în votul de la vicepreşedinţi, pentru că în bloc fosta conducere a Federaţiei Române de Tenis, care a fost anulată definitiv de instanţele judecătoreşti din România, a fost votată în spatele acestui tătuc. Eu nu cred că poate face lumină domnul Ţiriac doar pentru că se numeşte Ion Ţiriac. Lista candidaţilor la vicepreşedinţi, printre care şi eu, a fost aprobată în urma unei întâlniri secrete la Ministerul Tineretului şi Sportului ieri şi de abia astăzi au fost anunţate nume noi pe lista de candidaţi. Preşedintele tătuc am înţeles cum vrea să voteze lumea, sau cum este forţată să voteze lumea. Dar la vicepreşedinţi au fost nereguli foarte mari, pentru că multe nume au fost scoase iniţial de pe listă şi au fost introduse de urgenţă în ultimul moment de către Ministerul Tineretului şi Sportului peste noapte. Unii dintre candidaţi nici nu au apucat să ajungă aici şi nu au ştiut, este o lipsă totală de transparenţă. Cum se aprobi o listă de candidaţi peste noapte, cu candidaţi care nu ştiu că se află pe listă. E împotriva statutului, a legilor cu siguranţă. Instanţele se vor pronunţa cu siguranţă. Au fost mai mulţi reprezentanţi legali ai mai multor membri afiliaţi care au votat astăzi, care nu au această calitate. Asta înseamnă fals şi uz de fals, punct”, a mai spus Vecerdea.

George Cosac, fostul preşedinte al FRT, ales ieri vicepreşedinte al instituţiei, a afirmat, după ce a ascultat declaraţiile lui Vecerdea, că federaţia îşi rezervă dreptul să facă plângere la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva acestuia, având un martor care poate confirma că a plătit anumite sume de bani către un judecător. „Sunt obişnuit cu aceste acuzaţii. Ce ştim noi şi nu ştie el, pentru că au ajuns la urechile noastre prin prezenţa unui martor dintre apropiaţii lui, este ce a putut să declare, şi ne rezervăm dreptul să mergem la DNA, că s-au plătit foarte mulţi bani ca un judecător să scrie anumite lucruri şi că au fost influenţe enorme în treaba asta. Nu vreau să vă spun mai mult, la momentul respectiv o să spun tot ce ştiu. În orice caz au fost influenţe şi umblă cu foarte multe prostii. Ne rezervăm dreptul de a face plângere la DNA pentru că ceea ce a spus este un lucru extrem de grav. Cu motivaţii de peste 150 de pagini scrise într-o zi şi jumătate, cu bani care i s-au cerut suplimentar, peste banii plătiţi, şi altele, şi altele. Dacă el va continua cu procesele vom fi şi noi nevoiţi să mergem în instanţă. Eu merg cu toată responsabilitatea la DNA, sunt genul de om care astăzi mă pot uita în ochii oricui, nu îmi place să mint şi dacă voi fi chemat, sub protecţia martorului sub acoperire, cu siguranţă va veni să declare ceea ce ne-a declarat şi nouă”, a declarat George Cosac la finalul Adunării Generale.

Oficialul FRT spune că demersurile în justiţie ale lui Vecerdea au ţinut pe loc instituţia pe care a condus-o: „Mi-aş dori ca cei care sunt nemulţumiţi să vină să tragă la aceeaşi căruţă, pentru că această federaţie ar fi putut să fie mult mai departe. Celelalte 20 de federaţii au înţeles că la organizarea federaţiilor în 2001 existau mai multe cluburi, şi în 2004 statutul Federaţiei Române de Tenis a fost votat de 165 de cluburi, nu de 54, cât sunt cu drept de vot astăzi. A fost o oportunitate pe care unii au vrut să speculeze şi nu au vrut să se dezvolte. Din păcate se pare că nu au înţeles nimic din aceste alegeri şi continuă procesele astfel încât să ţină pe loc această federaţie”.

Ion Ţiriac a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional, desfăşurată la Centrul Naţional de Tenis.

La alegeri au fost cinci candidaţi, dar Marius Vecerdea a obţinut 11 sufragii, iar Ion Ţupa doar 3, în timp ce Liviu Ursuleanu şi Răzvan Itu nu au obţinut niciunul din cele 46 de voturi exprimate.

La Adunarea Generală de Alegeri au avut drept de vot cei 54 de membri asociaţi (n.r. – membrii semnatari ai Actului Constitutiv al Federaţiei Române de Tenis), iar pentru întrunirea cvorumului este nevoie de prezenţa a 36 dintre aceştia.

Fostul tenisman, preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român între 1998 şi 2004, îi succede astfel la conducerea FRT altui jucător de tenis, George Cosac.

Cele patru posturi de vicepreşedinte vor fi ocupate de George Cosac (34 voturi), Răzvan Itu (28 voturi), Alina Cercel-Tecşor (28) şi Adrian Marcu (23), în timp ce Marius Vecerdea, unul dintre candidaţi, a obţinut doar 14 sufragii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*