Verde de la școală

În „Săptămâna Verde” elevii școlii Regele Ferdinand din Sibiu au participat alături de Asociația Prietenii Naturii Sibiu la un program de ecologizare a unor trasee montane.

Foto: Facebook Asociația Prietenii Naturii – Școala Regele Ferdinand Sibiu

„O nouă acțiune comună Prietenii Naturii Sibiu – Școala ”Regele Ferdinand”. Dacă în trecut am mai fost în drumeții, juniori și seniori deopotrivă, de data asta demaram un proiect nou: ecologizare trasee montane. Ne propunem să lăsăm muntele curat pe toate potecile turistice din masivele din zona noastră, locuri frumoase pe care le frecventăm aproape săptămânal.

Foto: Facebook Asociația Prietenii Naturii – Școala Regele Ferdinand Sibiu

O țară cu munți de gunoaie. Oriunde ai merge e imposibil să nu dai de ele: resturi menajere și ambalaje de tot felul abandonate pe toate albiile râurilor, tone de peturi pe luciul lacurilor, cutii de conserve, anvelope, aparate electrice, vechituri de tot felul aruncate din căruțe prin păduri și la marginea lor, șanțuri pline de mizerii aruncate din mașini, sticle azvârlite la întâmplare pe traseele turistice din munți, acolo unde nu credeai ca e posibil să ajungă.

Foto: Facebook Asociația Prietenii Naturii – Școala Regele Ferdinand Sibiu

Cad gunoaiele din cer? Cresc odată cu vegetația? De unde vin ele? Cum ajung în vârful muntelui? Ce să le spui elevilor?

Prin aceste acțiuni de ecologizare ne propunem sa lăsăm muntele mai curat și, totodată, îi învățăm pe cei mici să respecte și să protejeze mediul înconjurător. Trecem de la teorie la practică.

Mulțumim echipei Prietenii Naturii Sibiu pentru implicare!

Foto: Facebook Asociația Prietenii Naturii – Școala Regele Ferdinand Sibiu

Cu susținerea voastră financiară am făcut astăzi o treabă extraordinară. Nu mă așteptam la asemenea implicare din partea elevilor! Am strâns 6 saci de gunoaie de tot felul de pe următorul traseu: Rășinari – Coasta Boacii – Vârful Fraga – Valea Caselor. Mulțumim domnului primar al Rășinariului, Bucur Bogdan, pentru suportul logistic! Mulțumim, Irina și Cornel pentru ajutorul dat! Felicitări elevilor din clasele a V-a A și a VI-a B pentru munca depusă în slujba muntelui! Bravo, ați fost la înălțime!” au transmis reprezentanții Asociației Prietenii naturii – Școala „Regele Ferdinand” Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*