Vernisajul expoziţiei „Libertate vizuală” – Mariana Frum

Vineri, 1 aprilie, de la ora 14.00, la Muzeul de Artă Contemporană – sala nr. 2 (str. Tribunei, nr. 6), va avea loc vernisajul expoziţiei Libertate vizuală a artistei Mariana Frum.

Născută la Sibiu,  Mariana Frum este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Mureş. Are o bogată activitate expoziţională, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Expoziţii personale şi de grup în: Madrid, Veneţia, Balcic, Bucureşti, Cluj-Napoca, Târgu Mureş şi Sibiu.

Mariana Frum realizează picturi cu o puternică dimensiune spirituală, care depăşeşte cu mult aparenţele concrete, obişnuite la o primă vedere.

Rezumându-i în câteva cuvinte arta, în seria de portrete cu măşti recuzita teatrală are menirea nu de a ascunde, ci de a dezvălui adevărul. Naturile statice cu fori nu se mărginesc la redarea cu fidelitate a subiectului ales, ci îşi propun mai curând să emane o vibraţie care să influenţeze spontan starea sufletească a privitorului. Peisajele nu sunt nişte simple reprezentări ale naturii, ci nişte adevărate peisaje metafizice, „locuri de trecere”, care, întotdeauna străbătute de un drum, ne reamintesc de condiţia fiecăruia dintre noi, aceea de „om călător” prin lume.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*