Vernisajul expoziției „Salutări din Cisnădie”, pe 29 noiembrie. Se inaugurează și Galeria de artă Cisnădie

Vernisajul expoziției „Salutări din Cisnădie” va avea loc pe 29 noiembrie, la ora 17.00. Se inaugurează și Galeria de artă Cisnădie.

Expoziţia: Greetings from Cisnădie / Salutări din Cisnădie
Vernisaj: 29 noiembrie 2022, ora 17:00
Organizatori: Casa de Cultură Cisnădie, Muzeul Național Brukenthal, Primăria orașului Cisnădie
Locație: Casa de Cultură Cisnădie
Curatori: Delia Voina, Alexandru Constantin Chituță

Colecția de clișee pe sticlă a Muzeului Național Brukenthal, Muzeul de Istorie-Casa Altemberger este una dintre cele mai mari și mai complexe colecții de acest gen păstrate într-o instituție muzeală din România, acoperind majoritatea subiectelor specifice fotografiei din perioada interbelică.

Imaginile având ca subiect orașul Cisnădie însumează 59 de piese, realizate în atelierul fotografic al fraților Fischer (Emil și Josef), cel mai prolific atelier fotografic sibian, cu o activitate neîntreruptă de aproximativ 100 de ani (1897 – anul în care Emil Fischer a deschis primul său atelier și 1985 – anul în care Josef Fischer vinde colecția de clișee pe sticlă Muzeului Brukenthal).

În expoziția Greetings from Cisnădie / Salutări din Cisnădie sunt expuse imagini puțin cunoscute precum vederi generale ale orașului, secvențe de viață cotidiană, arhitectură și elemente de arhitectură din biserica evanghelică, toate trecute prin filtrul unei scenografii atent gândite de fotograf.

Cu prilejul vernisării expoziției va avea loc și inaugurarea Galeriei de artă Cisnădie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*