Veste bună de la Muzeul Astra

Muzeul Astra vine cu o veste bună: proiectul pentru restaurarea și revitalizarea Casei Artelor a fost declarat admis în urma ultimei etape de evaluare, cea tehnico-financiară, situându-se pe locul 2 din 20 de proiecte, cu 89,2 de puncte.

Este vorba despre Restaurarea și revitalizarea monumnetului istoric Casa Artelor  – Centrul de Activități și Resurse Regonale (CALL03-13).

Muzeul Astra își propune să transforme Casa Artelor, după restaurare, într-un hub creativ, un punct nodal în care meșteșugurile (trecute, prezente, viiitoare) devin corolarul tuturor activităților de valorificare a acestui monument istoric cu o însemnătate deosebită.

Noile spații ale clădirii vor primi noi funcții astfel încât mai mult de 80% din suprafața utilă va fi dedicată activităților culturale: expoziții de bază și temporare, săli multifuncționale pentru activități de instruire formală și non-formală, spații pentru activități de educație muzeală și pro-patrimoniu, spații fluide pentru proiectele creative ale comunității și noi forme ale antreprenoriatului cultural, spații pentru memorie culturală (zone de acces la baze de date și cataloage digitale ale meșteșugurilor și meșteșugarilor), spații pentru experimentare și interactivitate, pentru punerea în valoare a produselor meșteșugărești și artizanale, spații pentru recreere, pentru întâlnire și socializare pentru comunitate.

„Este un o mare bucurie și un prilej de mândrie pentru noi toți că am reușit să trecem cu brio de această evaluare. Implementarea acestui proiect un numai că va crește impactul pe care Muzeul ASTRA îl are în comunitatea sibiană prin dezvoltarea unui program cultural nou și consistent în central istoric, așa cum ne doream de foarte multă vreme, ci mai ales pentru impactul considerabil pe care acesta îl va produce în rândul meșterilor tradiționali. Este prima ocazie reală pe care aceștia o au de a-și certifica competențele dobândite și de a primi un sprijin considerabil pentru a face față provocărilor societății contemporane, pentru a se adapta la cerințele și nevoile pieței”,  a declarat Ciprian Ștefan, directorul Muzeului ASTRA.

Proiectul „Restaurarea și revitalizarea monumentului istoric Casa Artelor – Centrul de Activități și Resurse Regonale (CALL03-13)” ar urma să fie implementat în parteneriat cu Mussene I Sor Trondelag din Trondheim, Norvegia, pe o perioada de 42 de luni, având o valoare totală de peste 2.570.350 euro, urmând să beneficieze de un sprijin financiar nerambursabil de maxim 1.999.999,96 euro.

Lista finală a proiectelor finanțate va fi publicată în perioada următoare pe site-ul programului RO-CULTURA.

Lista completă a proiectelor este disponibilă aici: ro-cultura.ro/stiri/finalizare-evaluare-tehnico-financiara-proiecte-apel-1-1

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*