Veste proastă pentru iubitorii muzicii populare

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Cindrelul-Junii” Sibiu a decis să amâne pentru anul 2021 cea de-a V-a ediție a Festivalului – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreţia Ciobanu”, programată inițial să se desfășoare la Sibiu, în perioada 27-29 aprilie 2020.

„Le mulțumim tuturor tinerilor soliști care au răspuns la apelul nostru de înscriere în concurs, precum și furnizorilor de servicii și colaboratorilor care au înțeles gravitatea situației. Sperăm că vom depăși, cu toții, cu bine, această perioadă dificilă și că ne vom revedea sănătoși, la marile întâlniri sub semnul artelor spectacolului și a culturii tradiționale”, anunță CJCPCT „Cindrelul- Junii” Sibiu.

Ediție specială online

Va fi totuși o ediție specială, online, a Festivalului „Lucreția Ciobanu”. Astfel, în zilele de 29, 30 aprilie, respectiv 1 mai a.c., începând cu ora 20.00, pe canalul Facebook al Ansamblului Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului și canalul de youtube Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului se transmit cele mai frumoase selecții din cadrul ediției 2019 a festivalului nostru.

„Totodată, vă reamintim că suntem zilnic #Împreună, prin canalele de comunicare online, cu activități pentru copii, în spiritul culturii tradiționale; cu spectacole și festivaluri ale Junilor Sibiului, pe care toată lumea așteaptă să le revadă; cu rețete tradiționale, culese chiar din satele sibiene și cu obiceiuri, meșteșuguri, cântec, joc și voie bună, imortalizate de-a lungul anilor, în vatra satului, în timpul cercetărilor în teren. Oriunde ne-am afla, rămânem uniți, român cu român. Ne dorim să fim zilnic aici pentru dumneavoastră, publicul nostru drag, pentru că vă iubim, vă prețuim și la sănătatea tuturor ne gândim! Acum, în clipe de cumpănă, este datoria noastră să vă fim alături prin evenimente culturale de calitate, așa cum v-am obișnuit. Dar de data aceasta, nu vă vom invita în săli de spectacol sau în aer liber, nu vă vom întâlni în sate, în timpul cercetărilor, ci vom fi #împreună în casele dumneavoastră, prin intermediul mijloacelor de comunicare online”, declară Silvia Macrea, manager CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu.

Activitățile propuse de CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu pot fi urmărite pe canalul de youtube Ansamblul Cindrelul Junii Sibiului și pe paginile oficiale de facebook Ansamblul Folcloric Profesionist Cindrelul-Junii Sibiului și Centrul Creației Junii Sibiu. Vizionarea lor este gratuită.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*