Vești bune în al doilea val de relaxare! Liber la terase și plajă. Vezi anunțul de la Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare, chiar dacă, a spus șeful statului, și azi sunt aproape 200 de infectări noi și aproape 200 de persoane la terapie intensivă.

Începând din 1 iunie, se redeschid terasele, dar mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri și vor putea să stea maxim patru persoane la o masă.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar și aici se va păstra distanța de cel puțin doi metri între scaunele de plajă.

Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții de distanțare și de igienă.

Tot de la 1 iunie, vor deveni posibile spectacolele în aer liber, cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare.

În ce privește deplasările în afara localității, acestea de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declarație când ieșim din localitate.

Se vor putea relua și competițiile sportive începând din 1 iunie, dar numai pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, mai puțin sporturi de contact.

„Deci sporturile vor fi, competițiile vor fi posibile în aer liber, mai puțin sporturile de contact, și competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori”, a spus președintele.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*