Vești bune! Vaccinații și cei trecuți prin boală, protejați de Omicron. Cherecheș: „Doza 3 devine extrem de importantă”

Expertul în sănătate publică al Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Răzvan Cherecheș, a anunțat că vaccinarea anti-Covid-19 și infecția naturală anterioară ne protejează de Omicron.

Acestea sunt datele primului studiu finalizat despre varianta Omicron. Deși protecția nu este totală, aceasta este suficient de mare pentru a fi în siguranță.

De asemenea, această tulpină se aseamănă cu celelalte existente, fapt care îl face vulnerabil la anticorpi.

Cu toate acestea, expertul UBB spune că administrarea dozei 3 după „expirarea” celor 6 luni de la ultima doză devine extrem de importantă:

„Vești bune – vaccinarea și infecția naturală anterioară ne protejează de omicron (nu complet, dar suficient). Studiul făcut pe vaccinul Pfizer arată o scădere a eficacității vaccinului, dar protecția rămâne – omicron nu a reușit să evadeze imunologic
partea bună este că omicron încă folosește receptorii ACE2, la fel ca celelalte tulpini de SARS-CoV-2, ceea ce îl face vulmerabil la anticorpi.

În protecția contra Omicron, devine o chestiune de număr de anticorpi – doza a 3-a devine extrem de importantă la 6 luni după doza 2 sau infecție naturală (ca o modalitate de stimulare a numărului de anticopi circulanți). Primul studiu finalizat, disponibil în câteva zile și pe medRxiv- https://sigallab.net”, a anunțat expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*