Vești triste: Covid mai face o victimă la Sibiu, iar infectările cresc cu 5!

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, 735 de persoane (dintre care 687 adulți și 48 copii). Au fost declarate vindecate și externate 538 de persoane, iar 57 persoane au murit (ieri erau 56 de decese).

În ultimile 24 de ore, în județul Sibiu au fost confirmate pozitiv 5 persoane pe următoarele categorii de vârstă:

  • 40 – 49 de ani 1 persoană
  • 50 – 59 de ani 1 persoană
  • 60 – 69 de ani 2 persoane
  • 70 – 79 de ani 1 persoană

La autorități au sunat 91 sibieni, pompierii au intervenit la 37 de cazuri, iar Ambulanța la 111.

Forțele de ordine au verificat ieri 4 societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse, reprezentanții unei societăți fiind sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a riscurilor.

Poliția locală a verificat 4 mijloace de transport în comun și a sancționat contravențional 2 persoane cu amendă în valoare totală de 1.000 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară.

În urma verificărilor efectuate de DSVSA, în cadrul a 16 societăți, au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 lei pentru ambalare si etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare.

Personalul SPF Aeroport Sibiu în cooperare cu polițiști din cadrul Biroului Poliției Transporturi – Postul de Politie Transporturi Aeriene au  efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic ( H.G. 476/2020 ). Au fost efectuate verificări la o societate comercială din incinta aeroportului, fără a fi descoperite nereguli.

„Reamintim că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV 2. De asemenea în cazul în care cetățenii sesizează nereguli pot sesiza autoritățile apelând TELVERDE: 0800800165”, transmit autoritățile locale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*