Vestitoarea primăverii! Prima barză s-a întors la Cristian, localitatea cu cele mai multe berze din județul Sibiu

Sibienii din comuna Cristian s-au bucurat să vadă că prima barză s-a întors în cuibul ei, semn că primăvara a venit în această localitate, renumită în judeţ tocmai pentru numărul cel mai mare de astfel de păsări care sunt aici, peste o sută în fiecare an, a declarat, ieri, preşedintele organizaţiei „Prietenii Berzelor”, Miruna Gritu.

„A reapărut ieri (marţi – n.r.) prima barză în Cristian, deci se întorc berzele. De obicei, ele apar în jur de 15 martie, anul acesta a venit mai devreme, dar e în calendar luna martie, asta înseamnă că vin berzele”, a spus Miruna Gritu.

Potrivit acesteia, în 2018, în localitatea Cristian au fost 38 de cuiburi de barză albă, ceea ce înseamnă că peste o sută de berze au fost în această zonă.

„În judeţul Sibiu, Cristian este localitatea cu cele mai multe cuiburi de berze”, a explicat Gritu.

O altă barză crescută în localitatea Cristian este aşteptată să sosească în România, potrivit monitorizării celor de la „Prietenii Berzelor”.

„Ce ştim momentan este că unul dintre puii crescuţi de noi anul trecut, de la Ighişul Vechi, inelat cu 213 R, acesta a fost văzut în februarie în Serbia şi peste trei zile a fost văzut în Ungaria. Sunt făcute fotografii cu el”, a mai declarat Miruna Gritu.

La Cristian se mai află 70 de păsări bolnave, care nu au reuşit să zboare spre ţările calde şi au rămas peste iarnă, pentru a fi îngrijite de către cei de la „Prietenii Berzelor”, scrie Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*