Veteranii Junii Sibiului, mesagerii culturii tradiționale la „Paralia Fest”

Frumusețea și diversitatea tradițiilor din județul Sibiu sunt prezentate de Veteranii Junii Sibiului la Festivalul Internaţional de Muzică şi Folclor „Paralia Fest”, organizat anual în Grecia.

În perioada 7-14 iunie 2022, Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului” participă la cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică şi Folclor din Grecia, intitulat „Paralia Fest”. Demonstrând că pasiunea pentru jocul popular românesc şi prețuirea pentru tradiţii rămân vii indiferent de vârstă, Veteranii Junii Sibiului sunt ambasadori culturali ai Sibiului; astfel dansuri specifice zonelor etnofolclorice ale județului vor fi prezentate în cadrul activităţilor organizate în festival: parada portului popular, spectacole folclorice și seri culinare internaționale.

Ansamblul Folcloric „Veteranii Junii Sibiului” este constituit din dansatori seniori, care au activat în urmă cu zeci de ani în primele generaţii ale Junilor Sibiului și nu au renunțat la joc, chiar dacă au înaintat în vârstă. De-a lungul anilor, Veteranii Junii Sibiului au purtat mesajul culturii tradiţionale la diferite manifestări din România, Grecia, Bulgaria și Germania.

„Paralia Fest” este organizat de World Festival Association în colaborare cu municipalitatea din Paralia, Katerini.  La ediția din acest an sunt așteptați aproximativ 400 de artiști din diverse țări ale Uniunii Europene.

Activitatea CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu este posibilă cu finanțarea acordată de Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*