Vi s-a promis un loc de muncă în străinătate de țeparii cercetați? Depuneți repede plângere!

Poliția Sibiu a transmis o informare adresată persoanelor care doresc să depună plângere penală care are ca obiect săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, urmare a promisiunii unui loc de muncă în străinătate de către presupușii membri ai grupării infracționale destructurate în cursul acestei săptămâni de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu și polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu.

Pentru ca reclamațiile să ajungă cu rapiditate la anchetatori, orice sesizare privind activitatea infracțională aflată în cercetare se va transmite ÎN SCRIS și în mod DIRECT Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, prin mail, pe adresele: politia.sibiu@sb.politiaromana.ro și secretariat@sb.politiaromana.ro, precum și prin fax, la numărul 0269/210591.

DIICOT Sibiu și polițiștii sibieni au făcut 39 de percheziții domiciliare în județele Sibiu, Teleorman și Hunedoara într-o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave în care sunt cercetați în acest moment 98 de suspecți persoane fizice și juridice.

Au fost arestați preventiv pentru 30 de zile 21 de persoane și plasate sub control judiciar pentru 60 de zile 6 persoane.

Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie 2014 – prezent, în municipiul Sibiu ar fi fost înființate mai multe societăți comerciale, administrate de aceleași persoane, având ca obiect principal de activitate plasarea forței de muncă în străinătate, cu intenția desfășurării de activități ilicite prin inducerea în eroare a persoanelor de bună-credință.

Persoanele angrenate în activitatea infracțională ar fi postat anunțuri pe diferite site-uri de profil din România prin care ar fi promis un loc de muncă avantajos în străinătate, convingându-i telefonic pe cei interesați să se prezinte la sediul din municipiul Sibiu unde, contra unei sume de bani cuprinse între 400 – 700 de lei, ar fi oferit garanția unui loc de muncă.

În realitate, acestea nu ar fi întreprins nicio activitate în scopul obținerii de locuri de muncă, urmărind doar obținerea de câștiguri ilicite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*