Viața bate filmul. Şoferi cu permis sub 1 an, viteze ameţitoare pe Autostrada Transilvania

Poliţiştii au depistat mai multi tineri conducători auto, cu experiență în conducere sub 1 an care dezvoltă viteze foarte mari pe autostradă.

“OUG 195/2002 prevede printre altele că viteza maximă în afara localității pentru autovehiculele ai căror conducători auto au mai puțin de un an practică de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse. În perioada 20-21 august, pe tronsonul de autostradă Câmpia Turzii-Nădășelu, polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive, ocazie cu care au aplicat 79 de sancțiuni contravenționale, din care 52 pentru depășirea vitezei legale admise”, transmite IPJ Cluj, citat de Monitorul de Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă, poliţiştii au reținut în total 14 permise de conducere, dintre acestea 9 pentru viteză excesivă (4 conducători auto începători).

“Astfel, în 4 cazuri, tineri cu doar cîteva luni de experiență în conducere au dezvoltat viteze foarte mari, punând în pericol siguranța lor și a celorlati participanți la trafic. Reamintim faptul că la viteze mari, în cazul apariției unui obstacol pe carosabil, timpul de reactie al organismului și implicit de frânare/oprire al auto crește considerabil, cum de altfel cresc și riscurile producerii accidentului”, mai spun poliţiştii.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*