Vicepreşedintele CJ Sibiu, despre termoscanere: Sperăm că o să le primim, dar din păcate durează cam mult

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu Marcel Luca a declarat că speră să ajungă cât mai repede de la Bucureşti cele două termoscanere pentru aeroport, însă „durează cam mult”, iar situaţia ar fi fost salvată de noile restricţii ale traficului aerian din România, ca prevenţie a răspândirii coronavirusului.

„Activitatea de prevenţie care se desfăşoară pe aeroportul din Sibiu este mult mai complexă şi nu se rezumă doar la existenţa acestor scanere termice. (…) Achiziţia acestor aparate se face centralizat, la nivel de guvern al României, respectiv Inspectoratul General. La fel ca toate aeroporturile din România, aşteptăm să primim aceste termoscanere, care nu pot fi achiziţionate decât în forma care a fost propusă în Inspectoratul Naţional. (…) Sperăm că o să le primim cât mai repede, dar din păcate durează cam mult. Nu putem spune altceva şi avem într-un fel noroc că s-au blocat aceste zboruri şi într-un fel, cumva, se salvează situaţia, dar sperăm să apară şi scanerele în cel mai scurt timp”, a spus Marcel Luca,  într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Aeroportul Internaţional din Sibiu are un flux zilnic de aproximativ 1.500 de pasageri, potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului, Alexandra Păcurar. Ca să facă faţă situaţiei monitorizării pasagerilor din punct de vedere medical, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a cerut ajutorul medicilor epidemiologi din spitale. Cei trei medici de la DSP Sibiu erau prea puţini pentru noua situaţie creată de apariţia coronavirusului în România.

„Noi avem trei medici epidemiologi în instituţie şi am solicitat şi sprijinul medicilor epidemiologi din spitale, doar pentru activitatea de la aeroport. În spitalele din Sibiu sunt nouă medici epidemiologi”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu, Krisztina Gaal.

În judeţul Sibiu nu există niciun caz de coronavirus, nicio persoană în carantină. Până acum, un pasager italian a fost transportat de la aeroport de către ISU Sibiu la Spitalul Judeţean, unde a fost monitorizat, dar acesta nu avea coronavirus, potrivit informaţiilor oficiale, el fiind externat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*