Victimele din Colectiv, comemorate la Sibiu, la doi ani după tragedie

Preotul Constantin Necula a spus, aseară, în cadrul slujbei de pomenire oficiată la Sibiu pentru cei dispăruţi în incendiul de la clubul Colectiv, că această tragedie care a avut loc acum doi ani este „o lecţie grea din care toţi am avut de învăţat”. 

„Este o lecţie grea din care cred că toţi am avut de învăţat, pentru că din nefericire, vieţile copiilor s-au pierdut. Trebuie să păstrăm cu pace, vieţile celor rămaşi. Îndrăznesc să spun că seara de astăzi este o seară a rugăciunii şi a aducerii aminte în genunchi şi cu atenţie, în fond, este o vină comună aceea că nu reuşim să fim mai buni şi mai atenţi cu cei care îşi pun încredere şi nădejdea în noi. Astăzi am mai învăţat o dată în plus că nu suntem trecuţi pe liste separate ca oameni, ci împreună alcătuim aceeaşi binecuvântare pentru vieţile noastre. (…) Sper ca copiii care au fost împreună cu noi în seara aceasta să nu aibă parte de aceeaşi rugăciune, ci mai bucuroase în ceea ce priveşte viaţa nu moartea”, a mărturisit Necula.

foto: Doru Apostol / Facebook

În timpul slujbei de pomenire a celor dispăruţi în incendiul de la Colectiv, preotul Necula i-a pomenit şi pe părinţii celor decedaţi, afirmând că se gândeşte la suferinţa lor. „Între Dumnezeu şi popor nu încap conflictele. (…) M-am gândit la părinţii copiiilor acestora. (…) Dincolo de momentul greu pentru ţară, este momentul să învăţăm din toate aceste înfrângeri că nu suntem nemuritori”, a spus preotul Necula în timpul slujbei de pomenire.

Necula, împreună cu alţi doi preoţi, a oficiat aseară o slujbă de pomenire a victimelor din Colectiv, în prezenţa a 50 de persoane care au mărşăluit anterior în centrul Sibiului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*