Victor Cornea, ÎNCURAJAT de ambasador! Mâine debutează la Estoril Open!

Marius Vecerdea, antrenorul celui mai bine clasat tenismen român al momentului, anunță participarea în premieră a lui Vlad Victor Cornea la o competiție din circuitul ATP Tour în 2023. Sibianul ajuns din weekend numărul 95 mondial la dublu, joacă de mâine la Estoril Open în Portugalia, un turneu cu premii totale în valoare de 562.815 euro! Meciurile are loc la complexul sportiv Clube de Ténis do Estoril din Cascais.

foto: facebook/Marius Vecerdea

După titlul obținut Sâmbătă 1 Aprilie 2023 în Italia la San Remo, în turneul ATP 125 cel mai înalt nivel din Circuitul ATP Challenger, Victor Cornea a intrat în premieră în Top 100 mondial și a devenit singurul jucător de tenis care reprezintă România la nivelul turneelor ATP (masculin) din circuitul ATP Tour.

Săptămâna aceasta, în perioada 4-9 Aprilie 2023 avem ocazia să îl susținem pe Victor Cornea alături de cei mai buni jucători de tenis din lume la turneul ATP 250 – Estoril Open, singurul turneu din circuitul ATP Tour din Portugalia, un turneu de mare tradiție câștigat în trecut de Roger Federer și Novak Djokovic.

Victor Cornea va juca în proba de Dublu alături de Radu Albot din Republica Moldova, iar în primul tur vor juca împotriva sud-americanilor Nicolas Barrientos (Columbia) și Ariel Behar (Uruguay).“, a anunțat azi Marius Vecerdea pe pagina sa de socializare.

Așadar, Victor Cornea face pereche cu Radu Albot, locul 106 la simplu în acest moment, fost loc 39 în 2019, și 563 la dublu, după ce în 2019 a fost pe 56. Albot este un jucător experimentat, în vârstă de 33 de ani, care a acumulat premii de peste 4,6 milioane de dolari până acum, la simplu și la dublu. Are în palmeres și un titlu ATP.

Jucătorul din Chișinău a părăsit azi competiția de simplu, fiind învins de argentinianul Sebastian Baez (nr. 32 mondial) în 2 ore și 11 minute, după două seturi extrem de disputate, 5-7, 6-7 (3/7).

Meciul Cornea/Albot – Barrientos (35 ani, Columbia)/Behar (33 ani, Uruguay) deschide ziua, fiind programat în jurul orei 13,30. Jucătorii noștri sunt cotați cu șansa a doua la casele de pariuri, însă adversarii au părăsit încă din sferturi turneul câștigat de Cornea, alături de Skugor, la Sanremo.

Haideți să-l susținem pe Victor Cornea, singurul jucător de tenis care reprezintă România la nivelul turneelor ATP (masculin) de cel mai înalt nivel, la unicul turneu din circuitul ATP Tour din #Portugalia – Estoril Open. Victor Cornea va juca în proba de Dublu alături de Radu Albot din Republica Moldova iar în primul tur vor juca împotriva sud-americanilor Nicolas Barrientos (Columbia) și Ariel Behar (Uruguay). Despre turneu, tablouri de concurs, programul meciurilor si jucătorii participanți găsiți informații online pe pagina oficială a evenimentului: www.millenniumestorilopen.com.“, a transmis Ioana Bivolaru, ambasadorul României la Lisabona.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*