Victor Cornea rămâne aproape de Top 100 ATP. Unde a jucat luna aceasta

Locul 112 mondial la dublu, după victoria de la Rovereto (Italia), sibianul Victor Cornea (antrenor Marius Vecerdea) rămâne aproape de Top 100 ATP la dublu, chiar dacă în ultimele două turnee a părăsit competiția prematur.

foto: facebook/Victor Cornea

Săptămâna trecută, perechea Victor Cornea / Franco Skugor (Croația) a cedat la Zizou Bergs (Belgia, nr. 841 ATP) / David Pel (Olanda, nr. 81 ATP) în două seturi, 0-2 (6-7, 1-6), în optimile Turneului Challenger de la Lugano (Elveția) dotat cu premii totale în valoare de 73.000 de dolari.

Partida a avut loc miercuri și s-a desfășurat în sală, pe suprafață HARD. Perechea Cornea/Skugor a pornit bine în meci, a condus cu 5-2 în primul set, dar a coborât nivelul prea repede și a fost prinsă la 5. A condus din nou cu 6-5, a avut 30-0 pe serviciul adversarilor, însă s-a făcut apoi din nou egalitate la seturi, iar în decisiv perechea sibianului a început practic de la 0-4 pentru Bergs/Pel. Scorul s-a strâns la 4-5, cu două servicii câștigate consecutiv, dar setul s-a încheiat până la urmă la 4-7.

Setul doi a fost fără istoric după un prim brake luat de învingători la capătul unul ghem extrem de disputat, la 0-1. S-a făcut 0-3, perechea Victor Cornea / Franco Skugor a replicat apoi pentru 1-3, însă n-a mai ținut pasul și a cedat partida.

Învingătorii aveau să-și adjudece până la urmă și finala competiției.

foto: facebook

Este a doua înfrângere după victoria de la Rovereto (Italia) pentru Victor Cornea / Franco Skugor, cei doi ieșind după 2 jocuri din Turneul Challenger 125 de la Pau (Franța), la începutul acestei luni. Într-o competiție dotată cu premii în valoare totată de 145.000 de euro, dar și cu puncte suficiente pentru ca Victor să intre în Top 100 mondial, perechea româno-croată a trecut mai întâi cu 2-1 de olandezii Sander Arends / David Pel, la capătul unui meci infernal: 7-5, 6-7 (5/7), 11-9. A doua zi, a avut parte de încă un meci pe muche de cuțit cu Julian Cash (Marea Britanie, nr. 64 mondial) / Constantin Frantzen (Germania, nr. 172 mondial), scor final 1-2. A fost 7-6 (7/3), 4-6, 8-10.

Vlad Victor Cornea, cel mai valoros tenismen român al momentului, bate de la începutul anului la intrarea în Top 100 ATP la dublu. A câștigat 3 titluri challenger în 2023, la Oeiras 1 (Portugania), Tenerife (Spania) și Rovereto (Italia). S-a aflat pe 105 în februarie și se pregătește intens, alături de experimentatul Franco Skugor, pentru a se califica la turnee de Grand Șlam.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*