Victor Cornea servește pentru prima victorie în tricoul României

Sibianul Victor Cornea reprezintă din nou România, după participarea la întâlnirea cu Slovacia de anul trecut. În weekend are ocazia să obțină și prima victorie în tricoul naționalei, în partida cu Thailanda în cadrul play-off-ului Grupei Mondiale a Cupei Davis.

foto: facebook/Federatia Romana de Tenis

Sportivul Pamira Club Sibiu intră în meci după două turnee câștigate în acest an, care l-au dus pe locul 107 în clasamentul ATP la dublu. Sibianul s-a impus, în proba de dublu, în turneele ATP Challenger de la Lisabona, Oeiras (Portugalia) și Tenerife (Spania). La prima sa participare în echipa României, în septembrie 2022, Victor Cornea a pierdut partida de dublu cu Slovacia, alături de Marius Copil. România a cedat cu 1-3.

România întâlnește Thailanda pentru calificarea în Grupa Mondială I a Cupei Davis, în perioada 3-4 februarie, în orașul Nonthaburi, cu o populație de 1.276.745 de locuitori.

„Echipa masculină de tenis a României va juca cu Thailanda, în deplasare, în play off-ul Grupei 1 Mondiale a Cupei Davis by Rakuten, partida urmând a avea loc în perioada 3-4 februarie 2023, în orașul Nonthaburi, care are o populație de 1.276.745 de locuitori.

Întâlnirea va fi găzduită de The Lawn Tennis Association of Thailand, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri.

Pentru acest meci, căpitanul nejucător Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea au convocat următorii jucători: Marius Copil, Victor Vlad Cornea, Nicholas David Ionel, Filip Jianu și Cezar Crețu. Echipa va fi însoțită de Dan Cristea, care se ocupă de pregătirea fizică și de fizioterapeutul Dragoș Rusu.

Echipa care va câștiga această dispută va juca în luna septembrie 2023 în Grupa Mondială I.“, anunță Federația Română de Tenis.

În prima partidă de simplu, mâine, Nicholas David Ionel îl va înfrunta pe Yuttana Charoenphon. „Nicholas David Ionel este cel mai bine clasat român la simplu (225 ATP), iar la dublu ocupă locul 411 în lume. Yuttana Charoenphon este a treia racheta a Thailandei la simplu, ocupând locul 976 în clasamentul mondial de simplu, în timp ce la dublu se află pe 991.

Al doilea meci de simplu de vineri îi va opune pe Kasidit Samrej (605 ATP la simplu şi 1.017 ATP la dublu) şi pe Filip Cristian Jianu (267 ATP la simplu şi 590 ATP la dublu).

Sâmbătă vor avea loc meciul de dublu şi ultimele două partide de simplu, Ionel – Samrej şi Jianu – Charoenphon. De remarcat că toate cele patru meciuri de simplu vor fi premiere.

Veteranul Marius Copil (32 ani, 393 ATP la simplu şi 511 ATP la dublu), care a evoluat în 22 de întâlniri de Cupa Davis pentru România, disputând 39 de meciuri, 29 la simplu şi 1-0 la dublu, va juca în partida de dublu, alături de Victor Vlad Cornea (1.204 ATP la simplu, 107 ATP la dublu). Adversarii lot vor fi Pruchya Isaro (1.337 ATP la simplu, 455 ATP la dublu) şi Thantub Suksumrarn (1.075 ATP la simplu, 556 ATP la dublu).

Din echipa al cărei căpitan nejucător este Paradorn Srichapan mai face parte şi Palaphoom Kovapitukted (729 ATP la simplu, 955 ATP la dublu).

În lotul României, care îl are drept căpitan nejucător pe Gabriel Trifu, figurează şi Cezar Creţu (418 ATP la simplu, 415 ATP la dublu).

Partidele vor debuta, atât vineri, cât şi sâmbătă de la ora locală 11:00 (06:00 la Bucureşti) şi vor fi găzduite de The Lawn Tennis Association of Thailand, o arenă cu o capacitate de 1.500 de locuri.“, transmite AGERPRES.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*