Victorie cu Steaua

BC CSU Sibiu continuă seria de 11 victorii consecutive și rămâne singura echipă neînvinsă pe teren propriu, în actuala stagiune.

Galben-albaștrii au învins la limită echipa Stelei, scor 78-76 (21 – 20, 21 – 20, 11 – 21, 25 – 15).

Tyler Laser / foto: Dragoș Dumitru

Partida disputată la Sala Transivania a fost una extrem de echilibrată, ambele echipe arătând multă dorință de victorie și luptând din greu pentru ea. Primele două sferturi au fost aproape identice, jucătorii sibieni reușind, de fiecare dată, să își ia un minim avans în fața oaspeților. La pauză, echipa noastră intra la vestiare cu un avantaj de o posesie (42-40). Sfertul a treilea a fost unul foarte bun pentru oaspeți, care au câștigat un avans considerabil înaintea ultimelor 10 minute de joc. S-au instalat la conducere, iar victoria părea tot mai greu de realizat de către galben-albaștri. Dar nu imposibil. Baschetbaliștii sibieni au continuat lupta, au recuperat din diferența de pe tabelă, întorcând avantajul în favoarea lor. Chiar dacă s-au văzut conduși la 10 puncte, au luptat până în ultima secundă și își continuă parcursul în Liga Națională de pe prima poziție, după 78-76 în meciul de aseară.

Monyea Pratt / foto: Dragoș Dumitru

”Nu am jucat foarte bine. Am făcut foarte multe greșeli, presați de apărarea lor agresivă, la limita extremă, ne-au dominat în apărare, în majoritatea timpului. Noi am reușit să îi dominăm sub panou, în special, și cred că acolo am reușit să facem diferența în atac. Recuperări nu am avut, cred, mai multe decât ei. Problema lor a fost că nu au reușit să ne țină oameni înalți. Mă bucur că am câștigat, chiar dacă am jucat prost, și sper să mai avem meciuri din acestea, avem nevoie de astfel de meciuri pentru că în playoff așa vor fi meciurile, nu la 20 de puncte diferență. Mă bucur că la finalul meciului băieții și-au păstrat calmul, chiar dacă, pe parcursul meciului, au fost câteva momente de nervozitate, justificate, am putea spune, datorate apărării foarte agresive ale celor de la Steaua. Dar știm, așa joacă ei, așa ar trebui să jucăm și noi împotriva lor și așa o vom face, probabil, data viitoare”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu, au marcat: Laser Tyler 21p, Monyea Pratt 17p, Lawrence Kinnard 14p, Jordan Williams 11p, Christopher Cooper 6p, Mirel Dragoste 5p, Marcel Davis 2p, Radu Paliciuc 2p.

Pe elevii lui Fleșeriu îi așteaptă meciul din deplasare la CSM CSU Oradea, marți, 3 aprilie, de la ora 20.00. Partida va fi transmisă în direct de DigiSport. Vinerea viitoare, CSU Sibiu întâlnește, pe teren propriu, BC SCM Timișoara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*