Victorie ENTUZIASMANTĂ! CSU Sibiu învinge Craiova, scor 95-73 (49-31), și speră în continuare

Într-o sală pe jumătate goală, cum n-am mai văzut din pandemie, CSU Sibiu a câștigat cel mai greu joc din acest sezon: 95-73 (30-14, 19-17, 17-23, 29-19) cu SCMU Craiova, meci decisiv pentru calificarea în faza următoare a Ligii Naționale de baschet masculin. Într-o atmosferă stricată după mulți ani de iubire galben-albastră de un grup de suporteri care dorește demisia directorului sportiv!?, sibienii s-au mobilizat admirabil și au făcut față presiunii pe parcursul întregii întâlniri.

foto: facebook/CSU Sibiu

„Vulturii“ au început cum nu se poate de bine partida, în condițiile în care jucau un meci decisiv pentru calificarea în faza următoare și aveau în tribune un grup de spectatori ostili, care a venit la meci special să „îngroape“ conducerea clubului. Spre surpriza protestatarilor, elevii lui Tomas Rinkevicius au pornit ca din pușcă. Au găsit resursele necesare și au excelat pe faza ofensivă, exact cea care i-a trădat în ultimele 2 partide. CSU Sibiu a găsit ușor calea spre coș, marcând nu mai puțin de 30 de puncte în primul parțial, pentru o diferență confortabilă de +16, scor 30-14. Am avut 3 triple din 5 aruncări și un procentaj mare la aruncările libere și de 2 puncte.

Sfertul doi

În sfertul secund, într-o atmosferă în continuare tensionată în tribune, cu galeria alături, dar și spectatori așteptând orice slăbiciune a favoriților pentru a cere demisia, jocul sibienilor a scăzut ușor în intensitate. Rinkevicius s-a pierdut cu firea, iar echipa sa a fost pedepsită pentru fault tehnic. În 5 minute, tabela s-a strâns la 31-22.

Din fericire, gruparea sibiană a rămas concentrată și a revenit aproape de pauză. Gavriloaia a înscris o triplă (a ajuns la cota 10), pentru 43-28. Apoi Manchon a mai pus 2 puncte (la cota 11), Blumbergs a adăugat 2 puncte pe contraatac, pentru 47-28. S-a intrat la cabine cu 18 puncte avans, scor 49-31.

Mobilizare generală

Sibienii reușiseră în prima repriză procentaje de 80 la sută la aruncările libere, 76 la sută la aruncările de 2 puncte și 46 la cele de 3, spre bucuria fanilor și spre dezamăgirea protestatarilor care au întors fața echipei într-un moment atât de greu.

La reluare, CSU Sibiu a făcut față fără probleme craiovenilor care au accelerat și, după 6 minute, tabela indica 64-45 (plus 19), după un nou coș de 3 reușit de Ionescu. Spre finalul celui de-al treilea parțial, CSU a coborât concentrarea, a pierdut din diferență, dar galeria sibiană a simțit momentul dificil, s-a dezlănțuit, iar vocile protestatarilor au fost reduse la tăcere. Sfertul s-a închis la 66-54.

Victorie la 22 de puncte!

Ultimul parțial ne-a găsit în formă, CSU ajungând la avantaj de 20 de puncte, 78-58, cu mai puțin de 6 minute înainte de final. Gavriloaia reușea în acel moment 16 puncte, fără nicio aruncare ratată! CSU Sibiu a continuat să se afle la cârma partidei până la final, încheind cu o victorie ENTUZIASMANTĂ: 95-73 (49-31)

Monyea Pratt a fost omul meciului, care a fost foarte aproape de triple double (15 pct, 9 recuperări, 9 pase decisive). Principalul marcator sibian a fost Blumbergs, cu 20 pct (4 rec., 2 pase decisive). A fost urmat de Gavriloaia 16 pct. (3 rec.), Ionescu 13 pct (1 rec.), Whelan 13 pct (8 pase decisive), Manchon 11 pct, Walton 5 pct (1 rec.), Barro 2 pct (4 rec.)

DESPRE PROGRAMUL ECHIPELOR angrenate în lupta pentru play-off, Mesagerul de Sibiu a scris AICI

Pentru etapa următoare, penultima din Conferința A, CSU Sibiu se va deplasa la CSM Baschet Petrolul Ploiești, meci programat sâmbătă 21 ianuarie. În ultima etapă, „vulturii“ urmează să joace acasă cu CS Municipal Tg. Jiu (28 ianuarie).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*