Victorie fără „artificii“. Minerul Baia Mare – FC Hermannstadt 2-3 (0-1)

FC Hermannstadt a învins echipa de ligă secundă Minerul Baia Mare, 3-2 (1-0) în această după-amiază, în deplasare, în meciul doi din Grupa D a Cupei României la fotbal.

Elevii lui Măldărășanu erau pe cale să-și dreagă moralul după înfrângerea dureroasă de pe teren propriu din urmă cu câteva zile, 0-1 cu Chindia Târgoviște, în Superligă. Au condus la Baia Mare cu 3-0, după mai puțin de o oră de joc, dar finalul i-a găsit „în corzi“, încercând să oprească atacurile disperate ale gazdelor. Unde mai punem că Minerul a și punctat de 2 ori în 5 minute, insuficient însă pentru a ne strica de tot sărbătoarea.

Marius Măldărășanu a odihnit câțiva titulari de bază, în toate compartimentele, sau mai degrabă a decis să dea minute celor care au jucat mai puțin în acest sezon. Au apărut titulari Medina, Beja, Isaah, Năstăsie, Buhăcianu, Popescu și chiar Muțiu și Babic, de regulă rezerve în ultima vreme.

Maramureșenii și-au făcut primii speranțe, dar Simion a ratat lovitura de cap din 7 metri (‘14). La jumătatea reprizei, la prima mare ocazie sibiană, FC Hermannstadt avea să deschidă scorul. Croatul Matko Babic (‘23) s-a aflat la locul potrivit, după o minge trimisă prin fața porții de Popescu, și a reluat imparabil din 7 metri: 1-0

Până la pauză, sibienii au mai avut o oportunitate, la un cap Isaah (‘38), iar gazdele au replicat în minutul 40, când Bejan a respins salvator din 3 metri, din fața lui Muacir.

Cu două implanturi noi la pauză, Butean și Iancu în locul lui Opruț și respectiv Popescu, sibienilor le-a ieșit și mai bine pe tabelă, în 10 minute ducând scorul la 3-0. Au marcat nou intratul Iancu (‘51) după o cursă excelentă a lui Buhăcianu, și același Babic (‘55) care a insistat la o minge trimisă de Petrescu, a recuperat și a punctat pentru prima sa dublă sub tricoul lui Hermannstadt. Câteva minute mai târziu (‘62), Răuță și Hora îi schimbă pe Mino Sota și respectiv Babic, un post pe post clasic, însă aspectul jocului avea să se degradeze încet-încet, iar gazdele și-au făcut din nou simțită prezența la poarta noastră. Mai ales după ce în tabăra adversă a intrat Bakare Ouato.

În minutul 63, lansat de Bakare Ouato, Stănescu scapă singur cu Muțiu, dar ratează incredibil din 5 metri, reluând defectuos pe lângă poartă. Același Bakare (‘70) l-a pus la grea încercare pe Muțiu cu un șut din 10 metri, portarul nostru a avut însă un reflex excelent și a șters balonul care a lovit bara și a ieșit apoi în corner.

Din păcate, sibienii nu au avut reacție, nu au mai pus probleme în atac, iar în minutul 87 Muacir avea să reducă din handicap din 10 metri, după o pasă venită de la … Bakare. Într-un final cu gazdele în careul nostru, Simion a făcut 2-3 în minutul 2 al prelungirilor dictate de arbitri, dar era prea târziu.

FC Hermannstadt își trece în cont prima victorie din Grupa D a Cupei României, după eșecul din prima rundă, 0-1 cu Universitatea Craiova, la Mediaș.   

FC Hermannstadt: Muțiu – Medina, Bejan, Issah, Opruț (46’, Butean) – Mino Sota (62’, Răuță), Năstăsie – Petrescu, Buhăcianu, C. Popescu (46’, Iancu) – Babic (62’, Hora). Antrenor: Marius Măldărășanu

Minaur: Costache – Lazăr, Mondragon (64’, Oiță), Alexe, Simion, Donca (’64, Matei), Gneba, Chitaș (59’, Bakare Ouato), Chinde (59’, Ciocan), Muacir, Stanciu (46’, Stănescu). Antrenor: Mihai Iosif

Declarații după meci:

CLASAMENT la zi GRUPA D

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*