Victorie în Antalya: FC Hermannstadt – Jagiellonia 2-1 (0-1)

Sub soarele blând al Antalyei, FC Hermannstadt a jucat azi primul meci amical din 2023, în compania polonezilor de la Jagiellonia, abia locul 13 din 15 echipe în prima ligă poloneză. Partida a avut loc pe Fanatic Stadium din Belek și s-a încheiat cu victoria sibienilor, scor 2-1 (0-1).

foto: facebook/FC Hermannstatdt

Echipa sibiană se află în Antalya, în perioada 4-14 ianuarie, într-un cantonament centralizat, meciul cu gruparea de primă ligă poloneză fiind singurul perfectat pentru perioada de pregătire din Turcia.

În lipsa lui Ionuț Stoica și Baba Alhassan – ambii accidentați, Măldărășanu a început cu Letica – Medica, Issah, Bejan, Opruț – Răuță, Biceanu, Iancu, Balaure – Popescu, Babic. A fost un meci în care ambii antrenori au pus accent pe diferite scheme de joc, pe abordări tactice și pe readaptarea la efort a jucătorilor în condiții de joc, dar s-a urmărit și scorul, în condițiile în care nimeni nu mai pare dispus azi să accepte înfrângeri, fie și în amicale.

Polonezii au deschis scorul în prima repriză, dar sibienii au întors până la final. „Golurile noastre au fost marcate în a doua repriză de Petrescu (’61) și Sota (’88). Pe parcursul celor 90 de minute, antrenorul principal Marius Măldărășanu a distribuit tot lotul de pe foaia de joc a acestui meci, cu excepția atacantului Cosmin Bucuroiu”, a transmis FC Hermannstadt.

FC Hermannstadt a deplasat în Turcia un lot format din:

Portari: Karlo Letica, Vlad Muțiu, Alexandru Uțiu

Fundași: Florin Bejan, Paul Antoche, Raul Opruț, Saed Issah, Beni Hanzu, Mihai Butean, Paolo Medina, Vlăduț Popa* (fundaș central, 20 de ani, în probe)

Mijlocași: Petrișor Petrescu, Ciprian Biceanu, Mino Sota, Baba Alhassan, Silviu Balaure, Călin Popescu, Alex Oroian, Dragoș Iancu, Alexandru Răuță, Cristi Bărbuț

Atacanți: Daniel Paraschiv, Matko Babic, Vali Buhăcianu, Cosmin Bucuroiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*