Victorie mare în Derbiul Ardealului

CSU Sibiu a reușit cea de-a 10-a victorie din acest sezon, 85-82 (22-29, 24-21, 23-14, 16-18) cu U-BT Cluj-Napoca, în Derbiul Ardealului, în runda a 23-a a Ligii Naționale de baschet masculin.

foto: captura video/CSU Sibiu

Fanii echipei sibiene au umplut din nou Sala Transilvania, profitând de ridicarea restricțiilor. Au cântat încă din primul minut și și-au încurajat favoriții chiar și atunci când erau conduși pe tabelă, la un moment dat la 14 puncte diferență. Iar „vulturii“ le-au răspuns în mod strălucit, cu o prestație de excepție. Au întors meciul în favoarea lor, apoi au păstrat controlul până la final, pentru o bucurie pe care n-au mai trăit-o împreună, jucători și suporteri sibieni, de foarte mult timp.

Elevii lui Hoyo au încercat să țină pasul cu campioana, în debutul partidei, însă clujenii păreau de neoprit. Neînvinși în acest sezon, aceștia au intrat aproape perfect în meci, marcând tot ce se putea, timp de mai bine de 4 minute. Cu o a patra reușită de 3 puncte și un procentaj de 100 la sută la aruncări, U-BT avea să conducă la 8 puncte diferență în primul sfert, 16-8. Tamulis, apoi McGrew au anunțat că CSU nu se predă fără luptă, cu 2 respectiv 3 puncte. Până aproape de prima pauză, oaspeții aveau să mărească totuși ecartul la 10 puncte (19-29), nou venitul Olaf aruncând tribunele în aer cu o reușită de 3 puncte în ultimele secunde, pentru scorul sfertului, 22-29.

Campionii au început mai bine și sfertul secund, crescând din nou diferența până la 14 puncte, 33-47, moment în care jucătorii sibieni s-au conectat cu fanii din tribune, pentru cea mai frumoasă răsturnare de scor și victoria sezonului. Un run de 13 puncte sibian a pus U-BT „la zid“, fiind pentru prima dată când oaspeții simțeau că le fuge pâmântul de sub picioare. S-a făcut 46-47, tabela la pauză fiind fixată de o treiță clujeană, scor 46-50.

Echipa sibiană a revenit de la cabine decisă să producă surpriza, mai ales că a văzut că se poate. În șapte minute a prins Clujul din urmă, grație unei apărări mult mai agresive, și l-a depășit pentru prima oară, 61-60, într-o atmosferă incendiară. La 61-63, Monyea Pratt reușea o treiță pentru 64-63, moment din care echipa noastră n-a mai cedat conducerea. S-a jucat spectaculos, cu nerv, pentru unul dintre cele mai frumoase meciuri din acest an.

Ai noștri intrau în ultimul sfert în avantaj la 5 puncte, 69-64. Au rezistat tuturor încercărilor echipei clujene de a reveni. La 80-78, cu doar 17 secunde înainte de final, Tohătan  – cel mai bun jucător al meciului – a aruncat de la mare distanță, mingea a lovit inelul și panoul, s-a întors din nou în inel, de unde a căzut în coș, făcând fericiți mii de sibieni care au urmărit meciul la sală, la televizor sau pe internet. Victoria nu mai putea fi scăpată. S-a încheiat 85-80 (46-50) în ceea ce specialiștii numesc surpriza campionatului.

CSU Sibiu: Lucas Tohătan 22 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive, Blake 19 pct, 1 rec., 3 pase decisive, Pratt 13 pct, 7 rec, 4 pase decisive, Uță 12 pct, 4 rec., Tamulis 10 pct, 1 pasă decisivă, Olaf 6 pct, 2 rec., 1 pasă decisivă, Mc Grew 3 pct, 3 rec., 3 pase decisive.

Urmează Dinamo

După meciul din această seară, „vulturii“ pregătesc restanța cu Dinamo, programată miercuri 16 martie, de la ora 17, tot în Sala Transilvania.  

VIDEO Atmosferă de „cinci stele“ în Sala Transilvania:

Declarații Javion Blake și Miguel Angel Hoyo, la finalul partidei:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*