VICTORIE mare în Giulești! Rapid – FC Hermannstadt 0-1 (0-1)

FC Hermannstadt și-a regăsit curajul în această seară, în Giulești, pentru o victorie cu 1-0 (1-0) în fața Rapidului, în runda a 29-a a Superligii, penultima a sezonului regulat.

foto: facebook/FCH

Momente emoționante în debut, cu Marius Măldărășanu și Dani Coman aplaudați de fanii Rapidului, care au făcut din nou o atmosferă superbă pe Giulești.

Antrenorul sibienilor a schimbat sistemul față de ultimele 2 partide, folosind formula 1-4-2-3-1 care să-i aducă mai multe mingi la poarta Rapidului. Și a început cu Balaure, rapid și în excelentă formă în ultimele partide. N-am fost periculoși decât în două rânduri în prima repriză, dar am stat sus, cu presing avansat, creând serioase probleme la construcție gazdelor. Mai mult, la una din fazele de atac am deschis scorul prin Balaure (32), care a reluat în plasă o centrare excelentă venită de la Popescu. Am avut și o jumătate de penalti, văzut de central la un henț în careu a lui Ioniță, dar anulat după analiza cu sistemul VAR.

Profund nemulțumit de echipa sa, Mutu a modificat masiv la pauză, schimbând nu mai puțin de 4 jucători. Rapidul n-a reușit însă să creeze presiune, chiar dacă a fost împins de la spate de un întreg stadion. La jumătatea reprizei, Măldărășanu a împrospătat echipa noastră, cu trei schimbări deodată, păstrând însă sistemul. Cu mici excepții, echipa sibiană a rezistat așa cum a început, cu un joc departe de poarta lui Letica și cu fața spre poarta adversă în momentul posesiei.

Victoria a fost însă asigurată de Letica, portarul sibian reușind să pareze un penalti acordat ciudat, în chiar minutul 90, în urma verificării cu sistemul VAR a unui duel între Allhassan și Kait. Rapid – FC Hermannstadt 0-1 (0-1)!

foto: captura video/FC Hermannstadt

Filmul meciului

Min 4 Jayson Papeau șutează de la marginea careului, balonul trece puțin peste poarta lui Letica

Min 7 Luckassen încearcă din unghi, Letica e atent

Min 32 Balaure șterge cu capul la colțul lung, din preajma careului mic, o centrare venită de la Popescu: 0-1

Min 35 Centrare Opruț, mingea se lovește de Ioniță, centralul vede henț și acordă penalty. Decizia e anulată după analiza cu sistemul VAR.

Min 43 Popescu centrează pentru Paraschiv, care reia pe lângă dintr-o poziție dificilă

Min 52 Ioniță pătrunde în careu, trage din unghi la colțul lung, mingea se duce pe lângă

Min 58 Letica reține pe linia porții o minge trimisă cu capul de Dugandzic

Min 69 Costache trage peste din lovitură liberă de la 25 metri

Min 78 Oroian trage din careu sub transversală, reține Moldovan

min 87 Costache trage periculos din 17 metri, Letica e la post

min 90 Centralul ne pedepsește la un duel Alhassan – Kait în careu. Penaltiul este executat de Dugandzic, Letica ghicește colțul și parează!

Echipele

Hermannstadt: Letica – Butean, Bejan, I. Stoica, Opruț – Biceanu (88, Antoche), Sota Mino – Balaure (78, Bărbuț), Limaj (70, Alhassan), C. Popescu (70, Oroian) – D. Paraschiv (70, Iancu). Antrenor: Marius Măldărășanu

Rapid: H. Moldovan – Belu-Iordache, Săpunaru, C. Ignat, J. Morais – Emmers (46, Kait), Crepulja (46, Albu), A. Ioniță II – Papeau (75, Pănoiu), Luckassen (46, Dugandzic), Ongenda (46, Costache). Antrenor: Adrian Mutu

În urma acestui rezultat, FC Hermannstadt rămâne pe 13 în clasament, dar a acumulat puncte extrem de importante pentru partea a doua a campionatului. În ultima etapă, echipa sibiană va juca pe Stadionul Municipal, duminică 12 martie, de la ora 18,15, cu U Craiova 1948.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*