VIDEO: A-nceput de ieri să cadă câte-un fulg. S-a așezat. Iarna-n drepturi și-a intrat

A-nceput de ieri să cadă câte-un fulg, pe Transfăgărășan. S-a așezat. Iarna-n drepturi și-a intrat.

 

Poliția Sibiu: Iar tu, șofer responsabil, să nu pleci neechipat! Anvelopele de iarnă sunt un must! Ești obligat! Ca să fii în siguranță și să te bucuri de viață!

 

 

Cu alte cuvinte, din cauza condițiilor meteo anunțate pe Transfăgărășan, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini, trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu trebuie bruscate comenzile mașinii!

Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă atunci când autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

În situaţia în care vizibilitatea este redusă, folosiţi corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi văzuţi in trafic.

În cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Nu conduceți după ce ați consumat alcool sau dacă vă simțiți obosiți!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*