VIDEO. Enoriași avertizați că nu vor mai fi pomeniți la slujbă dacă nu plătesc. Replica Mitropoliei

Ieroschimonahul David de la Mănăstirea Sădinca, județul Sibiu, a ținut o predică de 1 ianuarie, în care abordează incoerent diverse teme.

Printre subiectele atinse de preot amintim: factura la curentul electric, cu cine votăm, plata la pomenire, un salut în italiană și moartea fostului Papă, scrie ziare.com.

Enoriașii sunt avertizați că nu vor mai fi pomeniți la slujbă dacă nu plătesc.

VIDEO pe ziare.com

Ce spune Mitropolia Ardealului:

Ca urmare a apariției în spațiul public a declarațiilor ieromonahului David Stoica de la Mănăstirea Sădinca, jud. Sibiu, facem următoarele precizări:

1. Cele afirmate de către ierom. David Stoica au fost făcute în nume personal; ele nu reprezintă punctul de vedere al Bisericii Ortodoxe Române, fiind contrare practicii liturgice a Bisericii
2. Declarațiile ierom. David Stoica au fost făcute pe fondul stării sale de suferință, a tratamentului medicamentos oncologic pe care-l urmează
3. În vederea refacerii medicale și spirituale a părintelui David Stoica, s-a luat hotărârea opririi lui de la săvârșirea lucrărilor sfințitoare, urmând ca slujirea liturgică de la Mănăstirea Sădinca să fie suplinită de către P.C. Arhim. Calinic Teslevici, exarh eparhial.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*