VIDEO: FACTURI UMFLATE. Cum pot fi recuperați banii plătiți în plus

Unii furnizori de energie electrică și gaze naturale nu au aplicat plafonarea și compensarea, motiv pentru care consumatorii au plătit în plus bani frumoși.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat procedura prin care oamenii își pot recupera banii, dacă au primit facturi umflate.

„Există procedură regulament special pentru aceste diferende între client și furnizor, procedură stabilită de ANRE. Dacă diferența de sumă este mai mare de 100 de lei, atunci la cererea clientului, în termen de 5 zile, furnizorul are obligația de a efectua plata. Dacă diferența e mai mică de 100 de lei atunci se recuperează din factura următoare”, a spus Popescu.

Furnizorii trebuie să recalculeze facturile fără a impune penalități în termen de 15 zile.

În perioada de 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora.

„Astăzi am introdus obligativitatea recalculării facturilor emise eronat de către furnizori, adică neaplicarea mecanismelor de plafonare și compensare. Furnizorii au obligația să le recalculeze fără penalități, în termen de 15 zile și, de asemenea, pe perioada aceasta de 15 zile se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora. Pentru a preîntâmpina posibile eventuale abuzuri ale unei părți față de clienți, pe perioada prezentei ordonanțe de urgență de plafonare și compensare sunt interzise practic debranșările”, a adăugat ministrul.

De asemenea, oamenii, pe perioada de aplicare a legii, vor beneficia de interzicerea debranșării.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*