Video – Foto. S-a deschis tronsonul de autostradă Sibiu – Boița. Vezi imagini unice cu realizarea viaductului de la Tălmăcel

Joi, 15.12.2022, începând cu ora 15:00, s-au dat în trafic primii 13,17 km din autostrada Sibiu – Pitești, secțiunea 1, Sibiu – Boița, cu 4 luni mai devreme față de termenul contractual de finalizare, respectiv aprilie 2023.

„Atenția acordată de managementul și personalul tehnic din CNAIR, dublată de mobilizarea bună a antreprenorului, au condus către acest rezultat.

„De astăzi, ne vom bucura de primii 13,17 km ai acestei autostrăzi extrem de importante, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este importantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a țării noastre.

De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați. Acest obiectiv al României și al Uniunii Europene este așteptat de mai bine de trei decenii”, a precizat Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

Construcția acestei secțiuni de autostradă a beneficiat de finanțare din fonduri europene (POIM 2014-2021) în valoare de 612,65 milioane lei, fără TVA” se arată într-un comunicat al CNAIR.

Video: Ovidiu Lebu

Tot astăzi Asociația Pro Infrastructură a dat publicității o filmare de tip timelapse pe termen lung care arată cum a fost construit viaductul de la Tălmăcel, unul dintre cele mai spectaculoase poduri din țară.

Deschis cu 5 luni mai devreme decât termenul asumat prin contract, lotul I al autostrăzii Sibiu – Pitești, are o lungime de 13,17 kilometri.

Proiectarea și execuția lotului 1 al Autostrăzii Sibiu – Pitești, Sibiu – Boița, au fost atribuite companiei Porr Construct SRL.

Credit Foto: Ovidiu Lebu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*