VIDEO. Haos în Marea Britanie din cauza zăpezii. Români blocați

Pasagerii se confruntă luni cu întârzieri și anulări pe aeroporturile din Marea Britanie, după ce o furtună de zăpada a paralizat zona. Un zbor care trebuia să ajungă în Cluj-Napoca din Luton în această dimineață a fost întârziat peste 8 ore.

Zăpada a căzut în mai multe zone din Marea Britanie, duminică dimineață, inclusiv în The Costwolds, Bristol, Țara Galilor, Herefordshire, Cumbria și Sheffield.

Aeroporturile Gatwick şi Stansted din regiunea Londrei şi-au închis pistele, duminică, pentru îndepărtarea zăpezii, iar mai multe zboruri din Luton au fost întârziate luni din cauza furtunii de zăpadă.

Zbor de pe Aeroportul din Luton spre Cluj-Napoca, întârziat

Un zbor care ar fi trebuit să ajungă de la Luton la Cluj-Napoca, cu indicativul W63304, azi noapte la ora 02:45 a fost întârziat.

„În prezent, ne confruntăm cu anulări și întârzieri din cauza vremii din regiune. Dacă călătoriți astăzi, vă rugăm să aveți grijă suplimentară și să acordați timp suplimentar călătoriei dumneavoastră”, se arată în postarea publicată pe Twitter de reprezentanții Aeroportul Luton.

Răspunsul companiei WizzAir

Reporterii monitorulcj.ro au solicitat un punct de vedere de la compania aeriană WizzAir.

„Wizz Air confirmă că din cauza condițiilor meteorologice severe de pe aeroportul Luton din Londra, mai multe zboruri către și dinspre România sunt afectate:

W6 3504A de la Londra Luton la Timișoara – reprogramat din 11.12.2022 pentru astăzi, 12.12.2022 – ora estimată de plecare 14:10 ora locală
W6 3304A de la Londra Luton la Cluj-Napoca – reprogramat din 11.12.2022 pentru astăzi, 12.12.2022 – ora estimată de plecare 09:30, ora locală
W6 3901/3902 Bacău – Londra Luton – Bacău – întârziat (zborul din Bacău urmează să aterizeze la Luton)
W9 3606/3605 din Londra Luton – Suceava – Londra Luton – anulat
W6 3992A de la Londra Luton la Craiova – anulat
W6 3006 de la Londra Luton la București Otopeni – anulat

Pasagerii afectați au fost informați cu privire la opțiunile lor și li s-a oferit reprogramarea pentru următorul zbor Wizz Air disponibil, varianta rambursării integrale sau 120% din tariful inițial sub formă de credit de companie. Datorită disponibilității hoteliere extrem de limitate, ca urmare a tulburărilor meteo masive, recomandăm pasagerilor să își rezerve singuri cazarea și să evite călătoria la aeroport. Costul va fi rambursat într-o limită rezonabilă după depunerea unei sesizări cu chitanțele aferente pe website-ul Wizz Air.

Deși condițiile meteorologice sunt în afara controlului nostru și au influențat operațiunile tuturor companiilor aeriene din Londra Luton, Wizz Air își cere scuze tuturor clienților afectați pentru orice inconvenient cauzat. Permiteți-ne să vă asigurăm că echipa Wizz Air face eforturi la aeroport și online, pentru a sprijini pasagerii care ajung la destinație. Siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor noastre rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air. Pentru a fi informat despre cel mai recent stadiu al zborului și pentru a primi notificări prompte, Wizz Air le reamintește pasagerilor să furnizeze informații de contact corecte în sistemul de rezervare”, au declarat pentru monitorulcj.ro reprezentanții WizzAir.

Haos în Marea Britanie

Met Office a emis mai multe avertizări cod galben de vreme severă din cauza condiţiilor de iarnă. Drumurile din estul şi sud-estul Angliei sunt printre cele mai afectate. Şoferii aflaţi pe autostrada M25 au rămas blocaţi timp de mai multe ore după ce un tronson al şoselei aglomerate a fost închis pe ambele sensuri. Au fost semnalate întârzieri şi pe alte drumuri din regiune, printre acestea M11, M2, A21, A27 şi A249, conform serviciului naţional al autostrăzilor, National Highways.

Poliţia din Sussex a emis o avertizare pentru drumuri „periculoase”. Mai multe linii de cale ferată au fost închise, iar compania Southeastern a emis o alertă prin care pasagerii erau sfătuiţi să nu călătorească.

A existat, de asemenea, o întrerupere majoră a serviciilor administrate de companiile Greater Anglia, South Western Railway şi Southern. Patru copii în stop cardiac au fost spitalizaţi în stare critică după ce au căzut duminică într-un lac îngheţat din vestul Angliei, au anunţat serviciile britanice de salvare. Copiii au fost recuperaţi din apa îngheţată de salvatorii chemaţi la începutul după-amiezii la Solihull, un oraş la sud-est de Birmingham.

Richard Stanton, comandant în cadrul departamentului local de pompieri şi situaţii de urgenţă din West Midlands a declarat: „Ştim că prognoza meteo pentru următoarele câteva zile indică frig extrem; vă rog, adulţi şi copii deopotrivă, staţi departe de ape deschise, sub nicio formă nu vă aventuraţi pe gheaţă, indiferent cât de groasă sau sigură credeţi că ar putea fi”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*