VIDEO Măgura a încheiat pe podium în Cupa României

Măgura Cisnădie a reușit o victorie frumoasă în finala mică a Turneului Final al Cupei României desfășurat în weekend în Sala Sporturilor din Mioveni.

foto: captură video

Elevele lui Alexandru Weber au participat în Final-four Cupei României într-o companie selectă, alături de primele 3 echipe din Liga Florilor: Rapid Bucureşti, CSM Bucureşti, SCM Rm. Vâlcea. În semifinale au dat piept cu CSM București, disputa fiind adjudecată de echipa Capitalei, scor 28-23 (14-11). Cu norvegianca Emilie Arntzen în mare formă, desemnată cea mai bună jucătoare a meciului (8 goluri), Yvette Broch şi Cristina Neagu marcatoare a câte 4 goluri, Siraba Dembele şi Carmen Martin cu câte 3, „tigroaicele“ au fost de neoprit. A fost o dispută spectaculoasă, gustată din plin de public. Fetele noastre au păstrat echilibrul pe tabelă până în minutul 25, când scorul era 10-10, apoi au scăzut un tempo, de care au profitat din plin adversarele. Diferența a crescut la 7 puncte, după pauză, după care Măgura a revenit și a luptat până aproape de final să rămână în joc. CSM s-a dovedit însă echipa turneului final, reușind a doua zi să-și adjudece trofeul, 34-26 (14-15) în finala mare cu SCM Rm. Vâlcea.

De la Măgura s-au remarcat Marilena Neagu, cu 7 goluri, Valentina Blazevic, Elena Gjorgjijevska şi Dijana Radojevic, cu câte 3 goluri. Marin a înscris 2 goluri, în timp ce Bardac, Abed-Kader, Ianași, Necula și Băcăoanu au punctat câte o dată.

În finala mică, Măgura a întâlnit Rapid București, lider la zi în clasamentul Ligii Florilor. Giuleștencele au venit după o semifinală dramatică, pierdută în fața SCM Râmnicu Vâlcea cu scorul de 41-39 (12-17, 27-27, 32-32), după două perioade de prelungiri (patru reprize a câte 5 minute).

Fetele noastre au avut un start mai greoi în disputa pentru podium, dar au revenit până la pauză, pentru a lua apoi un mic avans în actul secund. Rapid a recuperat până la final, însă Elena Gjorgjijevska a punctat ultima, în minutul 59, la 22-22. S-a terminat 23-22 (8-9) pentru Măgura, care a urcat astfel pe treapta a treia a podiumului.

Pentru Măgura au punctat: Blazevic 7 goluri, Gjorgjijevska 5 goluri, Abed-Kader 4 goluri, Neagu și Radojevic, câte 3 goluri, Ianași 1 gol.

Felicitări echipei noastre pentru locul 3 în Final 4. Felicitări echipei noastre pentru aceste meciuri jucate impecabil cu foarte multă ambiție și determinare“, a transmis Măgura Cisnădie, la finalul turneului de la Mioveni.

Sursa: Bitpress

După succesul din Cupa României, Măgura se pregătește de finalul în Liga Florilor, unde are programat meci joi 26 mai, tot la Mioveni, cu CS din localitate, pentru ca ultima etapă să o găsească la Cisnădie, duminică 29 mai, într-o partidă cu CS Zalău. Echipa noastră încearcă să revină pe patru, în locul Gloriei Buzău, care are același număr de puncte, 46. (Dan GREAVU)

Clasament Liga Florilor

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*