VIDEO Medlife a deschis cea mai mare clinică din Sibiu, pe bulevardul Mihai Viteazul. Investiţie de 2,5 milioane de euro

MedLife şi-a consolidat poziția în centrul țării și a deschis marţi, cea mai mare clinică medicală din municipiul Sibiu, în urma unei investiții de peste 2,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă al reprezentanţilor spitalului privat.

„MedLife, cel mai mare sistem medical privat din România, continuă planurile de extindere și inaugurează o nouă unitate medicală în Municipiul Sibiu, care pune la dispoziția sibienilor servicii medicale integrate, axate pe patru arii de excelență: pediatrie, diabet, sănătatea sânului și recuperare medicală. Cea mai nouă hyperclinică MedLife, dispusă pe 5 nivele, se întinde pe o suprafață de 1.500 mp și este rezultatul unei investiții de peste 2,5 milioane euro”, se arată în comunicat.

În cadrul noii unități multidisciplinare, pacienții din Sibiu și din împrejurimi pot beneficia în sistem ambulatoriu de consultații și investigații pentru 26 de specialități medicale. Pe lângă centrul pentru adulți, cu cabinete de cardiologie, neurologie, ginecologie, oftalmologie, ortopedie, endocrinologie, reumatologie, medicină internă și medicină de familie, ecografie, urologie și neurochirurgie, dermatologie, medicina Muncii, Hyperclinica MedLife Sibiu integrează și un centru pentru copii cu cabinete de pediatrie, cardiologie, neurologie, gastroenterologie și boli de nutriție, ortopedie, chirurgie, pneumologie, alergologie oftalmologie, endocrinologie. Totodată, noua unitate cuprinde și centre integrate de recuperare, diabetologie, medicina muncii, recoltare și un departament de imagistică și senologie.

În ceea ce privește departamentul de imagistică și senologie, hyperclinica MedLife Sibiu se impune prin aparatură de ultimă generație, fiind dotată cu un aparat de rezonanță magnetică nucleară (RMN), un sistem de mamografie spectrală cu substanță de contrast Senographe Pristina și un ecograf GE Logiq E10s cu ajutorul cărora se fac examinări, se efectuează puncții, marcaje cu marker din titan și localizări preoperatorii.

Echipa medicală este formată din peste 50 de medici, cu echipe integrate pe specialități (ginecologie, cardiologie, ortopedie, diabet, endocrinologie, neurologie ș.a.)

“Deschiderea unei noi unități MedLife în Sibiu face parte din planul de dezvoltare organică la nivel național, contribuind la consolidarea poziției de lider al medicinei private din România. Ne bucurăm că putem oferi pacienților din Sibiu și din proximitate încă o clinică medicală, cea mai mare din oraș, în cadrul căreia, atât copiii, cât și adulții, au acces la servicii medicale de top, la standardele unui sistem european. Așa cum am mai anunțat, avem ambiții importante pe zona de dezvoltare și vom continua în mod susținut și în anii ce urmează planul de extindere, atât organic, cât și prin achiziții”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

MedLife este prezent în Sibiu încă din 2018, odată cu achiziționarea integrală a pachetului de acțiuni a diviziei de servicii medicale Polisano. De atunci, cele 2 spitale și cele 3 clinici Polisano, rețeaua de laboratoare și centre de recoltare, precum și centrul de radioterapie-oncologie fac parte din Grupul MedLife.

“Polisano este alături de locuitorii din județul Sibiu de aproximativ 30 de ani, iar deschiderea noii unități MedLife din Sibiu ne aduce și mai aproape de aceștia. În prezent, MedLife Polisano acoperă toate nevoile pacienților, de la prevenție la diagnostic, tratament și intervenții chirurgicale de mare complexitate. În continuare, ne propunem să sporim siguranța pacientului, să ținem pasul cu tehnologizarea și să dezvoltăm proiecte și servicii adaptate erei digitale. În acest sens, avem priorități legate de digitalizare (prin intermediul clinicii virtuale, folosirea roboților și implementarea dosarului electronic al pacientului), proiecte bazate pe inteligență artificială în domeniul recuperării și al imagisticii medicale, proiecte multidisciplinare de anvergură (oncologie, brain team și heart team) și crearea unei rețele de screening, pe domeniile imagistică, oncologie și cardiologie”, a declarat Celestin Constantin, Manager MedLife Sibiu.

Medicul Paul-Jurgen Porr, directorul medical al Polisano, prezent la inagurarea noii clinici, a subliniat faptul că, „acest aşezământ (…) va fi o policlinică focusată pe mama şi copilul, dar nu numai”, aici funcţionând toate specializările pediatrice, ceea ce aduce o noutate pentru Sibiu.

Policlinica va fi funcţională peste câteva zile, potrivit medicului Porr.

Hyperclinica MedLife Sibiu este situată pe Bd. Mihai Viteazu 4A, lângă Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate și funcționează de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-20:00. Pentru informații și programări, pacienții pot accesa numărul de call center 021 9383.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*