VIDEO. Tehnică militară de luptă pe străzi! Se filmează ”Sibiu ‘89”

Primele video-uri din timpul filmărilor la ” Sibiu ‘89”, regizat de Tudor Giurgiu, au început deja să circule pe internet. Acestea prezintă imagini cu tehnică de luptă învechită, respectiv tacuri și tab-uri care circulă pe străzi, cu soldați îmbrăcați în uniformele din ’89 sau chiar scene în care mai multe personaje joacă fotbal într-un bazin golit de apă.

Deși aceste scene sunt filmate în diferite orașe din țară, de exemplu Brăila sau București, în film ele vor prezenta evenimente desfășurate la Sibiu, în timpul Revoluției din 89.

„Regizorul filmului ‘Sibiu 89’, Tudor Giurgiu, îşi propune să readucă în atenţia publicului acest episod important din istoria recentă şi să facă puţină lumină în evenimentele petrecute în realitate în oraşul Sibiu. Filmările vor reproduce scene ale protestelor de stradă, dar şi scene de luptă, care vor ilustra degringolada şi confuzia instalată în acele zile pe străzi.”, se arată într-un comunicat de presă remis de Libra Film Production, la începutul acestui an.

Unele dintre cele mai impresionante scene din film vor fi cele care prezintă sechestrarea în bazinul acoperit aflat în incinta actualei Academii a Forțelor Terestre a peste 300 de oameni bănuiţi a fi „terorişti”. Pentru această scenă a fost ales fostul bazin olimpic de înot din Brăila.

Filmările programate pentru Sibiu, pentru care producătorii au căutat 300 de figuranți, vor începe în săptămânile următoare.

https://www.youtube.com/shorts/7CzjmoJUHF8

Filmul ”Sibiu ‘89” este inspirat de evenimentele reale care au pus capăt regimului Ceaușescu. În peliculă sunt reconstituite atmosfera întunecată și confuzia acelor zile sângeroase, într-o poveste sinuoasă despre goana după presupușii teroriști, vinovăție, manipulare, dezinformare și zorii pătați ai libertății. În decembrie 1989 la Sibiu, un oraș cu 170.000 de locuitori, au fost trase două milioane de cartuşe, peste 500 lovituri de tun și s-au lansat 650 rachete din elicoptere. 99 de persoane au murit, iar alte 272 au fost rănite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*