VIDEO Zăpadă de aproape un metru la Bâlea Lac. Risc de avalanşe

Cel mai mare strat de zăpadă din România, de 95 de centimetri a fost măsurat la staţia meteo de la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în masivul Făgăraş. Salvamontiştii avertizează că la Bâlea Lac este risc însemnat de producere de avalanşe.

Directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, le recomandă turiştilor să nu practice sporturile de iarnă la Bâlea Lac.

„În urma avertizărilor emise de către ANM recomandăm următoarele: Alegeţi traseele în funcţie de experienţa şi pregătirea dumneavoastră. Înainte de plecarea în excursie informaţi-vă despre itinerarul propus, gradul de dificultate al traseului, starea marcajului, accesibilitatea, porţiunile periculoase, starea vremii şi programul de funcţionare al mijloacelor de transport pe cablu. Plecaţi pe munte cu îmbrăcăminte şi echipament adecvat. Nu uitaţi să puneţi în rucsac lanternă, GPS, busolă, harta şi trusa de prim-ajutor medical. Folosiţi doar traseele marcate, nu vă abateţi de la traseu, evitaţi scurtăturile. Evitaţi vâlcelele unde zăpada are acumulări considerabile şi se pot produce avalanşe. Informaţi echipele Salvamont asupra itinerariului propus. Evitaţi practicarea sporturilor de iarnă in aceste zone”, a transmis directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Accesul la Bâlea Lac se poate face pe Transfăgărăşan până la Bâlea Cascadă, de unde transportul se poate face doar cu telecabina.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*