Viitorul industriei alimentare, discutat la Sibiu

Ingredients Show 2018, a doua ediție a singurului eveniment B2B dedicat ingredientelor și adresat specialiștilor din industria alimentară românească, se desfășoară în aceste zile la Sibiu.

Evenimentul este organizat de RO.aliment cu suportul APRIL, ARC, ROMALIMENTA, ASMP, INCDBA – IBA București, ROMPAN și APAR. La Ingredients Show sunt prezentate cele mai noi informații despre ingredientele disponibile pentru piața românească, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează astăzi industria procesatoare din România și din sud-estul Europei. Totodată, Sibiul este locul de întâlnire a aproape 200 de specialiști din industria alimentară, unde au putut stabili noi relații, consolida legătura cu vechii parteneri, identifica nișe pe care le pot exploata. „Dacă vreți să fiți în pas cu avansul tehnologic și cu elementele noi ce vă pot scuti de bătăile de cap date de utilizarea unor tehnologii și produse învechite, veniți la Ingredients Show! Ceea ce directorul de producție poate face pe parcursul a câteva luni prin solicitarea de oferte și prospectarea ingredientelor disponibile pentru piața românească se poate realiza în doar două zile, întrucât la Ingredients Show vor fi furnizorii care merită atenția dumneavoastră“, este mesajul organizatorilor. Evenimentul se încheie în această seară.

ULBS și „Terezianum“, gazde de bun gust

Subiectele prezentărilor de ieri s-au axat pe proteine, grăsimi, glucide, aditivi, enzime, arome, nutraceutice, coloranți, îndulcitori, etichete curate, legislație specifică, recomandări nutriționale și de sănătate, siguranță alimentară, oportunității de afaceri. Totodată, au fost prezenți și procesatorii din industria alimentară, ce doresc să fie în contact cu cele mai noi informații în materie de ingrediente alimentare, produse inovatoare, rețete, noi tehnologii, tendințe de consum și evoluții comerciale ce influențează în prezent industria prelucrătoare a produselor alimentare. Între sesiunile de comunicare, participanții au luat parte și la degustări de produse la standul CHR Hansen Romania, standul ULBS și cel al Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum din Sibiu, dar și la cele organizate de companiile partenere ale evenimentului. Lucrările conferinței au fost structurate în cinci părți, o ședință plenară și câte un workshop pentru fiecare domeniu esențial pentru industria alimentară românească: carne, lapte și înghețată, dulciuri și panificație.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*