Vineri, 15 noiembrie, Radio Vocea Evangheliei (RVE) Sibiu sărbătorește un sfert de veac de la prima emisie în eter

Cu 25 de ani în urmă, se auzea pentru prima oară: „Aici, Radio Vocea Evangheliei, transmitem pe frecvența de 94,2 MHz.” Ulterior, FM-ul RVE a primit frecvența de 89.4 MHz, unde emite și astăzi. Pentru ca și românii să intre în contact cu realitățile sibiene, din 1999, RVE Sibiu emite și pe Internet la adresa: rvesibiu.ro.

Stația Sibiu este parte integrantă din trustul de presă Radio Vocea Evangheliei România, cu un total de zece stații, răspândite în principalele orașe din țară.

Cu acest prilej, astăzi, este organizată la sediul instutuției, din strada Oștirii, bloc 8, etaj 9, ap.37/82, ZIUA PORȚILOR DESCHISE, un eveniment menit să aducă față în față ascultătorii, autoritățile locale și membrii echipelor redacțională și tehnică. De asemenea, tronsoanele orare în direct le dau posibilitatea celor care trec pragul Casei Radio să ia cuvântul la microfon. „Am pregătit fragmente din emisiuni dragi vouă, culese de-a lungul celor 25 de ani de existență. În plus, veți putea asculta preferințe muzicale și mesaje speciale la ceas aniversar, din partea autorităților locale și ale instituțiilor colaboratoare”, a declarat Cristina Giurgiu, directorul RVE Sibiu.

Sfertul de veac, aniversat în 2019, a însemnat multă muncă pentru a asigura emisia 24 de ore din 24, sapte zile din sapte, dar si legături de suflet cu oameni care au contribuit intr-un mod minunat la programele RVE Sibiu. De asemenea, colaborarea cu instituțiile publice sibiene a fost una esențială și neîntreruptă.

„Radio Vocea Evangheliei Sibiu înseamnă un vis devenit realitate în urmă cu 25 ani. La scurt timp după momentul ce a marcat începutul unei noi ere în istoria națiunii, ideea înființării unui post de radio ce avea să promoveze valorile creștine a prins contur, la Sibiu, în 1994. S-a pornit la drum cu o echipă tânără, plină de idei și energie creativă. Și era normal să fie așa. Domeniul jurnalismului radio era unul atractiv și incitant. Necesita însă multă pregătire, pentru că era vorba de o muncă de pionierat în jurnalismul de radio cu caracter creștin. Acesta reprezenta o provocare și mai mare pentru cei dornici să-și lase amprenta la microfonul RVE Sibiu. Și nu greșim dacă afirmăm că, în toți acești ani, pe lângă echipa de oameni inimoși care fac ca visul să continue, la microfonul RVE Sibiu s-au făcut auziți mii de oameni care au adus un mare plus programelor prin contribuția lor – în toate domeniile reprezentate prin emisiunile difuzate – spiritual, economic, cultural, educational și informativ”, a mai spus Cristina Giurgiu.

Misiunea RVE Sibiu este aceea de a oferi programe, care, prin conținutul lor, să comunice mesajul Evangheliei, să inspire trăirea valorilor creștine și, nu în ultimul rând, să promoveze valorile de care o societate sănătoasa are nevoie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*