Violența domestică, dezbătută la Mândra

Femeile social-democrate au la dezbătut la sfârșitul săptămânii trecute, la Mândra, unul dintre cele mai sensibile subiecte ale societăţii contemporane: violenţa domestică.

La fiecare 30 de secunde, în România o femeie este bătută de partenerul ei. 3 din 10 românce au fost agresate fizic, verbal sau psihic începând cu vârsta de 15 ani. 7 din 10 cazuri rămân neraportate.

Pornind de la aceste statistici îngrijorătoare, Liga Tinerelor Social Democrate din Sibiu, cu sprijinul Organizaţiei Femeilor Social-Democrate din Sibiu, a organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o dezbatere pe Legea privind combaterea şi prevenirea violenţei domestice. Evenimentul a fost găzduit de către primarul comunei Loamneş, Maria Greavu, la căminul cultural din satul Mândra, şi s-a bucurat de prezenta a aproximativ 70 femei din localitate, dar şi din satele învecinate.

“Mă bucură faptul că în zona noastră, în localitatea noastră, acest fenomen nu are amploare. Noi, comunitatea de aici, nu vom tolera aşa ceva. Femeile trebuie să ştie că nu este normal să fie agresate verbal sau fizic, intimidate sau abuzate. Acesta a fost scopul acestei dezbateri!”, a spus Maria Greavu, preşedintele Organizaţiei Femeilor Social Democrate Sibiu.

Femeile prezente la eveniment au aflat de la specialişti în domeniu, de la avocaţi, dar şi de la poliţişti, ce înseamnă de fapt violenţa domestică, cum se pot proteja, ce trebuie să facă dacă ele sau persoane cunoscute lor devin victime ale unor astfel de abuzuri.

“În România, femeile reprezintă 83% din cazurile de violenţă fizică în familie. De teamă, ruşine sau chiar din convingerea că merită ceea ce li se întâmplă, numeroase femei tolerează violenţa partenerilor de viaţă. Iar acest lucru nu este normal. Femeile trebuie să devină conştiente de faptul că au drepturi şi pot fi protejate de lege!”, a declarat Laura Bogdan, coordonatoarea Ligii Tinerelor Social Democrate Sibiu, organizatoare a avenimentului.

Astfel de dezbateri au fost organizate în mediul rural la nivelul tuturor organizaţiilor LTSD din ţară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*