Violoncelistul Ștefan Cazacu, solistul primului concert simfonic din 2023

Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu susține, săptămâna viitoare, primul concert simfonic din anul 2023, alături de solistul Ștefan Cazacu – violoncel, sub bagheta dirijorului bulgar Grigor Palikarov.

Concertul va avea loc joi, 12 ianuarie 2023, ora 19.00, la Sala Thalia. În program se regăsesc lucrări de: F. Mendelssohn Bartholdy, G. Bizet, D. Șostakovici, I. Stravinsky, J. Brahms, A. Dvořák, J. Strauss.

Născut în anul 1994, Ştefan Cazacu şi-a început la doar 6 ani formarea muzicală, îndrumat de tatăl său, cunoscutul violoncelist Marin Cazacu. A urmat studiile de licență și de master la Universitatea Națională de Muzică București. Grație unei burse Erasmus, și-a completat studiile de master la Universitatea de Muzică din Viena, una dintre cele mai importante instituții de gen din lume. De asemenea, a participat la cursuri de perfecționare susținute de apreciați violonceliști pe scena muzicală internațională, precum: Reinhard Latzko, Wolfgang Boettcher și Frans Helmerson. Talentul său a fost răsplătit prin numeroase premii obţinute în diverse competiţii naţionale și internaționale. Recent, tânărul violoncelist și-a adăugat în palmares premiul I la International Danube Festival – Donaufest (Ulm, Germania – 2022) și premiul al III-lea la Concursul Internațional „George Enescu” (București – ediția 2020-2021).

Povestea sa în lumea muzicii se scrie având ca partener de drum un violoncel de colecție, pe care Ștefan are privilegiul de a cânta de la vârsta de 15 ani. Instrumentul său a fost creat în 1917, la Torino, de către lutierul Georg Ullman.

Conducerea muzicală a concertului de joi, 12 ianuarie, va fi asigurată de Grigor Palikarov – dirijor, compozitor, pianist și profesor la Academia Națională de Muzică „Pancho Vladigerov” din Sofia.

Biletele sunt puse în vânzare la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu și online pe www.filarmonicasibiu.ro, www.iabilet.ro și în aplicația mobilă oficială Filarmonica Sibiu App, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari).

Reamintim că, în aceste zile, iubitorii muzicii pot achiziționa pachete de bilete valabile pentru evenimentele din cel de-al doilea trimestru al stagiunii 2022/2023 „EChO”. Posesorii pachetelor beneficiază de acces la douăsprezece concerte simfonice organizate în intervalul 12 ianuarie – 30 martie 2023. Pachetele sunt disponibile la casa de bilete a Filarmonicii (de luni până joi, orele 10.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00). Prețul unui pachet este 500 lei, iar pentru pensionari, elevi, studenți se aplică o reducere de 50%. Plățile se acceptă în numerar sau cu orice card bancar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*