Virgil Musta: „Nu vom avea sărbătorile pe care le dorim”

Valul 3 al pandemiei de COVID-19 ar putea lovi România de Paște.

România ar putea fi lovită de valul de COVID-19 în jurul sărbătorilor de Paște. Medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă pentru a avea sărbători normale.

Numărul de cazuri de COVID-19  a crescut în ultima săptămână, iar acest trend s-ar putea meține și în următoarea perioadă. Redeschiderea școlilior și lipsa de responsabilitate a cetățenilor ar putea aduce noi restricții de Paște.

Medicul Virgil Musta, semnal de alarmă înainte de Paște

Dr. Musta se teme de apariția noului val al pandemiei, unul care se anunță mult mai virulent față de precedentele. Tulpina britanică este marea temere a autorităților în această perioadă și motivul principal pentru care ar putea fi reintroduse restricțiile.

„Tot ce pot să sper este să nu fim loviți de al treilea val al pandemiei, unul mai virulent decât cele precedente, având în vedere că vorbim despre tulpina britanică a virusului, una mult mai contagioasă. Și așa, deja, sistemul medical românesc, este la limita superioară a aglomerării, sunt foarte multe cazuri, spitalele sunt pline, iar medicii și personalul medical este obosit. Iar cauza creșterii este una evidentă: lumea nu mai respectă regulile ca înainte, ca acum un an, restricțiile sunt mult mai laxe. Lumea s-a obișnuit deja cu pericolul și uită că acest virus aduce multe cazuri grave, multe decese, drame reale și suferință extremă.”, a spus Virgil Musta pentru wowbiz.ro.

Medicul este pesimist când vine vorba de sărbătorile de Paște și este ferm convins că și această sărbătoare va fi compromisă dacă nu vor fi respectate măsurile luate de autorități. „Dacă nu vom respecta regulile de prevenție și, foarte important, dacă se va refuza vaccinarea, Paștele ar putea fi compromis. Vă spun sincer, eu cred că, acum, Paștele este, exclusiv, responsabilitatea noastră. Dacă lucrurile merg așa, mă refer la creșterea infectărilor, mă tem că nu vom avea Sărbătorile pe care ni le dorim. Iar asta înseamnă că Paștele va fi, la fel ca și Crăciunul, unul în care familia extinsă nu se va putea vedea, măcar pentru a ne proteja unii pe ceilalți”, a mai spus medicul Virgil Musta.

Alexandru Rafila nu exclude nici el scenariul unui nou val de COVID-19

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății este de părere că în România există posibilitatea apariției unui nou val. „Există posibilitatea ca România să fie afectată de un posibil val trei, dar și de tulpina mutantă de coronavirus. Nici în prima situație nu s-a întâmplat nimic. Exercițiile în ministerul Sănătății nu au fost de rezolvarea problemelor, ci de comunicare și imagine. Ministrul Sănătății trebuie să fie dedicat și să-și facă treaba”, a mai spus Rafila, în emisiunea lui Marius Tucă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*