Vitezomani lăsați pietoni, după ce au fost prinși pe DJ 106 Sibiu – Agnita

În acest weekend, mai precis în  zilele de 2 și  3 iulie, polițiștii Biroului Rutier Sibiu și-au concentrat atenția pe siguranța participanților la trafic și pe modul în care șoferii care circulă pe DJ 106 Sibiu – Agnita respectă normele rutiere.

Creșterea gradului de siguranță rutieră și depistarea acelor conducători auto care încalcă normele rutiere reprezintă prioritățile permanente ale polițiștilor rutieri. În acest context, în zilele de 2 și 3 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Sibiu au desfășurat acțiuni punctuale de impunere a legii, folosind inclusiv aparatele radar TruCam din dotare.

În cadrul acțiunilor, polițiștii rutieri au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe (51!) pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în 7 situații fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile (peste 50km/h față de limita maximă admisă).

Alte sancțiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță sau alte abateri și au retras 4 certificate de înmatriculare.

Totodată, la data de 3 iulie, în intervalul orar 19:00 – 22:00, polițiștii rutieri au acționat împreună cu specialiștii Registrului Auto Român, fiind aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, din care 13 pentru defecțiuni tehnice; de asemenea, au retras 8 certificate de înmatriculare pentru modificări neomologate aduse sistemului de iluminare/semnalizare, folii aplicate pe geamurile din față, modificări neomologate ale sistemului de evacuare a gazelor, lipsă ITP.

Polițiștii rutieri au constatat și o infracțiune la regimul rutier. La data de 2 iulie, în jurul orei 18:00, pe DJ 106, un bărbat de 37 de ani din Orlat, a fost depistat conducând autoturismul având exercitarea acestui drept suspendată.

Bărbatul este acum cercetat penal pentru conducerea autoturismului având permisul suspendat.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*