Viva España! Ruben Albes, prezentat oficial la FC Hermannstadt: „Cel mai important lucru în fotbal sunt fotbaliștii!”

AFC Hermannstadt l-a prezentat astăzi oficial pe noul antrenor al echipei, Ruben Albes. Primul său test va fi partida cu Viitorul.

Ibericul în vârstă de 35 ani se află pentru prima oară la cârma unei prim-divizionare din Europa. El a mai antrenat echipe ca Eldense, Novelda, Real Valladolid B, Celta Vigo B, și UCAM Murcia în Spania. Vorbește fluent limba engleză, franceză, portugheză și a promis că va învăța să dialogheze în limba română într-o lună de zile. Antrenorul principal al FCH este fan al celebrului Marcelo Bielsa, dar spune că are propriul stil de a crește potențialul jucătorilor în echipa pe care o antrenează.

“Am ales acest club datorită proiectului. Mulți apropiați mi-au spus că este un proiect bun aici, iar eu simt că este așa și am vrut să fiu aici. Mă bucur că sunt aici. Este prima oară când antrenez o echipă de primă ligă într-o țară europeană și, așa cum am spus, este un proiect bun, cu aspirații importante în viitor. Vreau să fac parte din acest club. Am vorbit cu o persoană din agenția lui Rivaldo. Mi-a spus multe lucruri bune despre acest club, despre această echipă. Am studiat toate echipele din Liga 1. În fiecare zi urmărim multe meciuri ca să cunoaștem detalii importante despre echipele și jucătorii de aici. Este un fotbal care crește și dispune de mulți jucători buni. Cel mai important lucru în fotbal sunt fotbaliștii. O să construim o echipă puternică. Avem jucători buni aici. Nu eu sunt important, ci fotbaliștii. Avem la AFC Hermannstadt multe lucruri bune. Fotbaliștii au calități, iar noi vom crea un stil de joc care să le crească potențialul acestora. Ei trebuie să arate cea mai bună versiune a lor. Obiectivul acestui sezon este să evităm retrogradarea. Jucăm în playout și sperăm să ne salvăm de la retrogradare. Acesta este țelul nostru. Cred că într-o lună voi putea comunica cu jucătorii mei în limba română, fiindcă este similară cu spaniola. Pot vorbi în portugheză, franceză, engleză și spaniolă. Următorul scop este să învăț limba română”, a declarat Albes.

În prima conferință de presă susținută în calitate de antrenor principal al AFC Hermannstadt, Ruben Albes a făcut astăzi câteva precizări și în legătură cu următorul meci pe care echipa îl va disputa luni, 22 iunie, de la ora 20, în deplasare la Viitorul Constanța.

“Am urmărit 4 sau 5 meciuri cu Viitorul Constanța, dar și cu alte echipe împotriva cărora vom juca. E munca noastră să ne informăm asupra adversarilor, ca să știm fiecare detaliu și să ne pregătim de un meci bun. Fotbalul este viața unui antrenor. Tot timpul este riscant într-o viață de antrenor. Nu știi niciodată când antrenezi la o echipă, dar dacă proiectul este bun, eu merg dispus să muncesc. Fotbalul românesc este un fotbal bun. E diferit față de cel din Spania, dar e un fotbal bun. Sunt jucători buni, echipe bune”, a completat noul tehnician.

Ruben Albes îi va avea în staff pe conaționalii săi Iván Cabezudo, 32 de ani, antrenor secund, alături de care a lucrat și la Valladolid, și pe Toni Madrigal, preparator fizic, care a activat în aceeași postură la CF Ontinyent, Novelda, Eldense, Real Valladolid și RC Celta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*